Grotesk video fra Canada Goose-gård

Publisert:7. november 2017Oppdatert:10. november 2017, 12:04
CANADA: I en video fra PETA kan man se hvordan gjess blir stablet oppå hverandre, løftet etter halsen, og kveler hverandre i panikk på en gård med tilknytning til parkasgiganten Canada Goose. SKJERMDUMP: Global News.

Video viser gjess som blir løftet etter halsen og kveler hverandre i panikk. - Vi kan forbedre oss, sier gårdens daglige leder.

Mange har reagert på en video filmet av dyrevelferdsorganisasjonen PETA som viser bilder fra en forsyningsgård for parkasgiganten Canada Goose.

Videoen viser gjess som blir stablet oppå hverandre i hjørnet i bur, og menn som griper dem etter halsen - gjerne to om gangen - for å stappe dem inn i små transportbur som er for små for at gjessene kan stå oppreist.

I videoen ser man hvordan gjessene er så desperate etter å unnslippe, at de moser ihjel en annen gås. En av arbeiderne blir filmet mens han slenger den døde gåsen over gjerdet.

– Vi behandler gjessene våre veldig spesielt, sier den ene mannen i videoen, mens han kjører rundt på gården. – Dette er definitivt en jobb hvor du må vise masse kjærlighet, og vi tilbringer vilt mye tid med gåsungene.

Se video OBS: BYMAGASINET ADVARER MOT STERKE BILDER!


LØFTER GJESS ETTER HALSEN: I videoen ser man ansatte på gården som løfter gjessene etter halsen og plasserer dem i bur som er for små for fuglene til å stå oppreist. SKJERMDUMP: Global News.

- FORBEDRINGER KAN INNFØRES
Gården hvor videoen er filmet heter James Valley Colony Farms, og har bekreftet at videoen er fra deres gård. Canada Goose har fortalt til Global News at gården er foreløpig en av deres forsyningsgårder, men at gjessene som er vist i videoen ikke er knyttet til deres produksjon.

– Videoen viser gjess som blir shippet til Schilitz Foods, som er et slakteri i South Dakota [i USA, red.anm.]. Gjessene er ikke del av Canada Goose sin forsyningskjede. Selve gården er likevel det, sa kjeden.

JVC sier at de skal lære opp de ansatte for å passe på at dyrene blir behandlet på en mer human måte under lasting av biler.

– Vi ser at det kan innføres forbedringer når det kommer til lastingsprosessen, og vi jobber med å gjøre denne prosedyren bedre for gjessene, skrev Edward Hofer, daglig leder for JVC, til Global News via e-mail.

Han sier at mannen i videoen er hans bror, Aaron Hofer, som er ansvarlig for gjessene på gården.

– Å laste gjessene på transporten er vanskelig for både fuglene og de ansatte, da gjess er veldig store fugler med et stort vingespenn: De blir lett redde og dermed vanskelige å håndtere.

Hofer legger til at de jobber veldig hardt for å sikre at gjessene har høy livskvalitet på gården deres, og at de alltid er åpne for forbedring.

SKREMMER DEM TIL DØDE
PETA fortalte Global News at videoen ble filmet av et vitne som besøkte gården.  Organisasjonen ønsker å holde vitnets identitet ukjent.

Den siste delen av videoen viser Schiltz Foods, slakteriet som gjessene fra JVC blir sendt til. PETA ønsker likevel å poengtere at videoen har tilknytning til Canada Goose.

– [Videoen] ble filmet på James Valley Colony Farms - Canada Goose sin egne forsyner av dun.

– Videoen viser ansatte som bærer gjess etter halsen. De skremmer dem så mye under innfangingsprosessen at gjess som blir stablet oppå hverandre, blir kvalt og til og med dør.