Ett band sliter -det andre briljerer

Publisert:27. november 2017Oppdatert:28. november 2017, 16:49
Oslo Ess løftet taket i kjelleren på Garage.

Den som sa at punken er død, har definitivt ikke sett Oslo Ess i kjelleren på Garage.

Fredag var det duket for konsert på Garage, med punkinspirert rock og americana på plakaten. Selvom de deler headliner på plakaten med El Cuero, var det definitivt Oslo Ess publikum kom for å se.

MYK OPPVARMING

Kveldens oppvarming var det Urørt-bandet Saturday City som stod for. Musikken beskriver de selv som soulful americana, og det er akkurat det de leverer. Myke toner og en deilig vokal strømmer fra scenen. Samspillet er av høy klasse, og det både høres og ses at bandet vet hva de driver med. Eneste kritikken jeg kan komme med er at låtene virker noe like, ellers er fremføringen strålende.

HOLDT FOR LENGE 

Kveldens første header, El Cuero slet med lyden fra start til slutt. Rockebandet som opprinnelig er fra Kristiansund fikk det ikke helt til å stemme på scenen. Vokalen var for svak, og de tre gitarene på scenen blandet seg sammen i en utydelig, bassdominerende sammensetning. Det eneste klare og tydelige instrumentet på scenen var trommene. Om bandet har hatt trøbbel under lydsjekk, eller om lydteknikeren var for svak spiller ingen rolle, her ble det ikke levert. I tillegg vil jeg si at bandet holdt på for lenge, spesielt når lyden ikke holdt mål. Opptil fem låter for mye etter min mening, spesielt når de spiller rett før kveldens store trekkplaster.

STEMNINGEN I TAKET

23:30 entret Oslo Ess scenen til stor jubel fra publikum. Plassen rundt scenen ble sparsom og bandet kjørte rett på. Dette er gutter som vet å spille live, og det burde de og med sin uoffisielle Norgesrekord. I 2012 spilte de 210 konserter på ett år. Bandet får med seg publikum, og publikum får med seg bandet også. Syng-med-faktoren er gjennomgående høy, men enorm når hitlåter som “Caroline”, “Alt jeg trenger” og “Bislett Stadion” spilles. Rundt 20 låter spilles før Oslo Ess går av, men med et publikum som brøler etter mer ble det et par låter til.  

Skulle det bare vært Oslo Ess som skulle anmeldes, hadde de fått en femmer på terningen. Dessverre, må jeg si, er det to bandnavn på plakaten, og helheten ender da en firer. El Cuero må få orden på lyden.