Et undervurdert matparadis

Publisert:29. november 2017Oppdatert:29. november 2017, 16:18
Funrulle med and, en rett som står på egne bein.

At denne restauranten ikke har poengsum i White Guide er en skam.

Jeg har hatt besøk av min beste venninne fra Bergen i helgen som har vært, og denne siste dag før hjemreise skal vi nye et godt måltid på restauranten Dubbel Dubbel. 

FLERE RESTAURANTER

Jeg vil ikke kall det en kjede, men Dubbel Dubbel har tre restauranter i Sverige. To i Gøteborg og en i Malmø. Jeg har tidligere besøkt restauranten i Malmø, som befinner seg utendørs i en bakgård. En beliggenhet som skaper en intim og avslappet atmosfære. 

I forkant av besøket på restauranten i Gøteborg, krysser jeg fingrene for at maten en minst like god som i Malmø. 

I den korte beskrivelsen av stedet i , berømmes lokalet og maten. “Bestill en setmeny og få mange små vakre fat med smaksrike dumplings, kryddersterke wontons, sjøgressalat og sauser.”

FORTJENER MER

Vi har bestilt en flaske prosecco på deling, og en setmeny. Det første som kommer på bordet er Funrulle med and. Anden er rullet i sitt eget skinn, og fritert før den dampes i risdeig. Skinnet er knasende sprøtt, anden saftig og risdeigen myk. Sausen komplementerer men overtar ikke. En symfoni av smaker. Hadde dette vært alt, hadde jeg vært fornøyd likevel. 

Så kommer den resterende maten, dumplings, wontons, fisk, flesk og salater opp og i mente. Alt smaker godt, men noe har selvfølgelig det lille ekstra. Dette er kosemat, ikke fine dining, men det betyr ikke at dette ikke er noe av den beste maten og smaks- og ingrediens sammensetningen jeg noen gang har smakt. Jeg mener det er en skam at dette stedet ikke har poengsum i White Guide.

Vi ruller ut fra lokalet med øverste bukseknapp åpen et par timer senere, med løfter om at hit skal vi tilbake.