Alt er feil, unntatt Eggum

Publisert:27. november 2017Oppdatert:28. november 2017, 16:50
Dårlig logistikk på Madam Felle, da Jan Eggum inntok scenen.

Når 25% av gjestene tar opp 75% av den tilgjengelige plassen i et lokale, da er det noen som ikke har gjort jobben sin.

Jan Eggum er i gang med sine årlige konserter på Madam Felle. Det som er en årlig tradisjon for noen, ble en noe ubehagelig opplevelse for nye billettholdere. 

TIDLIG UTE FOR SIKKERHETS SKYLD

For å være på den sikre siden, var jeg som mange andre ute i god tid, trodde jeg. En time før konsertens start viste jeg billett i døren, men kom ikke langt inn i lokalet før det var full stopp. 75 prosent av det tilgjengelige lokalet var fylt opp med massive bord og stoler som ikke kunne sitte mer enn 25 prosent av de som hadde kjøpt billett. Langs bakre vegg, foran utgangsdøren og ved baren måtte det resterende publikum stå. 

På Madam Felle finnes det to knapper når man har trykket seg inn på Jan Eggum i menyen. “Kombiner middag og konsert” og “billetter”. Den første tilbyr ikke faktisk kjøp av billett til konserten, det må man kjøpe gjennom ticketmaster.no. Så her er det ene valget kun en bordbestilling til middag i restauranten. OK, så de tilbyr middag før konsert til de som ønsker det, ingenting å uroe seg for. FEIL!

Andre steder jeg har vært på show/konsert, hvor det finnes et tilbud om å kombinere med middag, har jeg aldri opplevd å ikke få plass dersom jeg ikke tar det tilbudet. Men slik er det altså på Madam Felle. 

INGEN LUFT, INGEN BAR

Greit nok, da får jeg stå under konserten. Problemet med å stå under en konsert hvor det egentlig ikke er plass nok, er den konstante trafikken og dultingen. Hvert minutt, var det noen jeg måtte flytte meg for slik at de kunne ta en tur på do, gå ut å røyke eller ta seg en tur i baren. Noen kanskje syns jeg er grinete nå, men sånt irriterer meg. 

Å kjøpe et glass i baren var heller ingen dans på roser, for der måtte en god porsjon av publikum stå. Tre-fire rader med mennesker måtte man knuffe seg gjennom dersom man ønsket å bruke penger på drikke. Attpåtil var lokalets kapasitet sprengt, hvilket betyr at ventilasjonen ikke holdt mål. Varme og tung luft satt nok en demper på opplevelsen min.

Fra dur har du kommet, til moll skal du bli.

ENESTE OPPTUR

En ting kan jeg ikke klage på, og det er Jan Eggum. En fantastisk artist som ikke trenger noen andre for å fylle scenen. Han trenger ikke kamerater med gitar eller noen form for band, for å holde på publikums oppmerksomhet. Korte historier, vitser som er så dårlige at de er bra, og en lite selvhøytidelig personlighet fanger tilskuerne. 

 

Latteren sitter løst i lokalet, men da er Eggum rask med å finne melankolien igjen for; “fra dur har du kommet, til moll skal du bli”, humrer han før han tar en låt som igjen lokker frem en tåre i øyekroken.