- Vi håper Erna er statsminister i morgen

Publisert:11. september 2017Oppdatert:11. september 2017, 23:11
Monica Mæland er optimistisk etter den første prognosen.

Jubelen stod i taket på Høyres valgvake etter valgdagsmålingen ble annonsert klokken 21:00 i kveld. Likevel mener næringsminister Monica Mæland at ingenting er avgjort ennå.

Etter den første prognosen klokken 21:00 ligger Høyre an til å gjøre sitt beste valg på lenge. Næringsminister Monica Mæland er veldig fornøyd med prognosen som viser borgerlig flertall. Hun håper at Stortingsvalget 2017 kan bli et av Høyres beste valg. 
- Prognosen var jo helt fantastisk, men vi må vente og se. 

Mæland er klar over at det kan bli en lang kveld, da årets Stortingsvalg har vært spådd til å bli det jevneste på 40 år. 
- Jeg tenker at vi skal se mange resultater i kveld, men vi er optimistisk og det gjør veldig godt.

På Høyres valgvake i Muséhagen i Bergen er stemningen til å ta og føle på. Med jevne mellomrom bryter det ut i jubel og heiarop, og det deles ut både Høyre ballonger og Erna pins. Selv velger næringsministeren å holde litt tilbake. 
- Vi vet at dette kommer til å bli jevnt, og det tror jeg det blir. Men vi håper jo at Erna er statsminister i morgen.

Når tenker dere at dere kan si noe med sikkerhet?
- Nei, det kommer litt an på prognosene nå utover. Sist jeg så så var det bare ett mandat i forskjell, så det er klart at vi må vente. Vi må bare satse på at det går veien. 

Mæland sier seg fornøyd med årets valgkamp, som hun selv mener er strålende utført av Erna Solberg. Hun roser også de mange som har stått på og gjort det hun kaller en “fenomenal jobb” over hele Norge. Likevel vet hun alt kan skje denne valgkvelden, og at resultatet kan bli svært jevnt. 
- Det er velgerne som bestemmer, så nå må vi bare vente og se.