Valget er over, men kva stemte rapmiljøet i Norge?

Publisert:13. september 2017Oppdatert:14. september 2017, 13:12
Nok eit stortingsval er over, og det blir fire nye år med borgarleg regjering. Ikkje alle er like glad for dette. Tegning: Roar Hagen, VG

Valkampen i år har vore ein anelse diffus, men eit bodskap har i alle fall vore klart; det har vore meir fokus på kor viktig det er å bruke stemmeretten sin. Så kva stemmer dei ulike gruppene i samfunnet? Rapmiljøet i Norge er i fyr og flamme om dagen, ikkje minst i Bergen. Bymagsinet tok ein prat med eit par ulike skikkelsar frå den norske rapscena, for å høyre om kva dei stemmer, og kvifor.

 

 

Valkampen i år har vore ein anelse diffus, men eit bodskap har i alle fall vore klart; det har vore meir fokus på kor viktig det er å bruke stemmeretten sin. Så kva stemmer dei ulike gruppene i samfunnet? Rapmiljøet i Norge er i fyr og flamme om dagen, ikkje minst i Bergen. Bymagsinet tok ein prat med eit par ulike skikkelsar frå den norske rapscena, for å høyre om kva dei stemmer, og kvifor.

 

 

Action The Man (Bergen)

(Foto; Privat)

- Eg stemmer fordi det er viktig å stemme. Eg stemmer grønt. Alltid

 

Damien (Oslo)

(Foto; Privat)

- Jeg stemmer ikke FrP eller Høyre da jeg syns den voksende massen av hatefulle mennesker de bringer med seg inn i viktige posisjoner ikke går overens med mine tanker og min moral. Jeg stemmer hver gang og har stemt Rødt så lenge jeg kan huske! Regner ikke med at Rødt får flest stemmer, Men nok til å få inn noen på tinget! Syns også Rødt har en fin miljø og dyrevelferdspolitikk, noe som betyr mye for meg

 

Emile the Duke (Oslo)

(Foto; Privat)

- Jeg har alltid vært en idiot i ordets originale betydning, eller det vil si ut fra ordboken “en person som ikke er interessert i politikk”, og det gjelder på mange måter fortsatt. Men jeg har en familie og to barn så det er klart jeg bør involvere meg. Jeg er en diplomatisk type og jeg føler jeg forstår de fleste partiene sine synspunkter. Selv synes jeg det er vanskelig å velge. På restaurant har jeg fått for vane å spørre hva de anbefaler siden jeg bare har blitt mer og mer ubestemmelig, og jeg tror vel heller ikke på noen perfekt samfunnsmodell. Det føler jeg vi er for mange mennesker til å klare å lande. Men når alt er sagt heller jeg vel mot å stemme grønt eller rødt samtidig som jeg ikke nødvendigvis er totalt anti høyre heller. Kanskje jeg danner mitt eget parti en vakker dag.”

 

Arian  (Bergen)

(Foto; Privat)

 

-Jeg stemmer NKP når de stiller til liste. Men siden de ikke stiller til liste så stemmer jeg enten på kystpartiet fordi jeg hadde en god samtale med legenden Steinar Bastesen, eller Rødt så de kommer seg over sperregrensen. SV er jo over sperregrensen nå, det erj o bra. Den regjeringen som sitter nå må gå ihvertfall. Listhaug er å invitere til Nazisme og nasjonalisme.

 

For våre flammespyttande vennar kan det sjå ut som valget ikkje gikk i heilt retning denne gongen. Så då spørs det om vi ikkje kan forvente oss ein rekke samfunnskritiske, og politiske låtar dei neste fire åra.