Null i biologi, tre på terningen

Publisert:21. september 2017Oppdatert:23. oktober 2017, 11:54
Marit Voldsæter med showet "Null i biologi" på Ole Bull Scene denne høsten.

Bergenseren Marit Voldsæter (51) stiller med nytt show på Ole Bull Scene denne høsten. Komikeren som er best kjent for trioen Kvinner På Randen overbeviser ikke med sin nye forestilling Null i biologi.

Voldsæter presenterer seg på scenen som lærervikar, og skal undervise i seks fag gjennom forestillingen. Under introen står det ikke på selvironi, og hun slår til med å si «No var det ikke sånn at jeg var Diana Ross og de andre var the Supremes, men det var jo mange som syns det» når hun snakker om den tidligere trioen Kvinner på Randen. 

TAKKER LANDETS LÆRERE
Hun begynner bra med biologitimen, og latteren sitter løst hos publikum. Første delen handler mye om evolusjon, paring og sex og publikum finner raskt ut at Marit har en svakhet for Brann-spilleren Azar Karadaş. de neste to delene som forholdsvis er skolekjøkken og matte slår ikke like godt an. Innholdet holder bare ikke. Når hun beveger seg videre til KRLE er materialet bedre, men Voldsæter svikter når gymtimen følger like etter. Forestillingens siste del, samfunnsfag, løfter kvaliteten litt før det hele avsluttes med den noe forventede sangen, som denne gangen er en takk til landets lærere.

NOEN GODE INNSPILL
Komikeren tar opp noen artige temaer gjennom som forelesning, vanskeligheter rundt offentlig innlogging, nordmenns syting på folkevalgte politiske representanter og den idiotiske debatten rundt KRLE-faget som det heter i skrivende stund.  De som får mest ut av showet er nok de som liker Voldsæter fra tidligere, som gjerne befinner seg nogenlunde i komikerens aldersgruppe, samt alle som jobber/har jobbet på skole.Voldsæter fremfører energisk og har det tydelig gøy på scenen, men innholdsmessig holder ikke forestillingen til mer enn midt på treet.