Må møte på jobb under evakuering

Publisert:10. september 2017Oppdatert:11. september 2017, 13:20
I et brev til sine ansatte gir restauranten beskjed om at de forventer oppmøte innen 72 timer etter eventuell evakuering.

FLORIDA: Mens orkanen Irma herjer i USA, får ansatte ved en restaurant i Jacksonville, Florida beskjed om å møte innen 72 timer etter eventuell evakuering - ellers blir det regnet som ugyldig fravær.

KALLER DET ETANSVAR OVERFOR SAMFUNNET
Rett etter orkanen Harvey akkurat har forlatt store deler av landet i ruiner, har orkanen Irma bare så vidt begynt sine ødeleggelser i USA. Store deler av sørkysten forbereder seg på katastrofe. Selv om Irma har blitt nedgradert til en kategori 3-orkan, blir evakueringsplaner blir lagt av flere i delstaten Florida.

På en Pizza Hut-restaurant i byen Jacksonville i delstaten fant de ansatte en lapp med praktisk informasjon i tilfelle evakuering skulle bli nødvendig. Ledelsen for restauranten hadde satt opp punktvis hvordan stormsituasjonen skulle håndteres av de ansatte.

På lappen står det blant annet skrevet at restauranten skal stenges 6-12 timer før stormen treffer, og at fravær fra tildelt jobbvakt – uansett årsak – vil regnes som ugyldig.

Det som har skapt reaksjoner, er at de ansatte må returnere til restauranten innen 72 timer etter evakuering. Også her vil fravær regnes som ugyldig.

På lappen begrunner ledelsen kravene med at selv om de har fokus på sikkerhet og trygghet for sine ansatte, er det viktig at de som kjede er der for folket når de trenger dem.


Dette brevet fant ansatte ved Pizza Hut i Jacksonville, FL, på oppslagstavlen.

LITE BRYR DE SEG
, og ble raskt plukket opp av bloggens lesere. Den anonyme forfatteren legger ved en kommentar der han ber følgerne dele bildet. I tillegg skriver han: ”Dette viser hvor lite de bryr seg om sine ansatte”.

Bildet har også blitt plukket opp av Facebook-siden ”The People For Bernie Sanders”, og i kommentarfeltet uttrykker mange sin misnøye og forakt for måten Pizza Hut-ansatte blir behandlet.

”Ansvar overfor samfunnet er kode for ”tjen penger for butikkeiere, sant?”, skriver en følger.

”Dette er kapitalisme på det beste. Drit i mennesker, og tjen profitt. Pizza Hut har intet ansvar overfor noe samfunn. Det er fullstendig bullshit.”, skriver en annen.

Mange stiller også spørsmålet om dette i det hele tatt er lovlig etter arbeidsloven i USA.

UMIDDELBAR RISIKO FOR STORMFLO
Meteorologer varsler om at orkanen vil treffe med svært stor kraft, og at vindhastigheten vil nå opp mot 60 m/s på sitt kraftigste. I store deler av Florida kan man se vannstand som når folk opp til livet.

Nasjonalt orkansenter i USA melder om en umiddelbar risiko for livsfarlig stormflo langs Floridas vestkyst.

Nesten hele delstaten er under akutt orkanvarsel, som da gjelder nesten 36 millioner mennesker.