Etablerer seks midlertidige legevakter i sentrum

Publisert:14. september 2017Oppdatert:14. september 2017, 12:09
Kart over helsetilbudet under sykkel-VM. (Foto: Bergen kommune)

Innbyggerne i Bergen kommune fikk torsdag formiddag en melding fra kommunen om at det vil opprettes seks midlertidige legevakter i sammenheng med sykkel-VM

I meldingen henviser Bergen kommune til sine nettsider hvor de forklarer hvordan byens innbyggere skal kunne få nødvendig helsehjelp under sykkel-VM 16.–24. september.

NORGE ARRANGERER SYKKEL-VM FOR ANDRE GANG
Dette er andre gang i historien at Norge er vertskap for sykkel-VM på landevei. Mesterskapet er det største sommeridrettsarrangementet Norge kan være vertskap for. I 1993 ble mesterskapet arrangert i Oslo. 

Norges Cykleforbund (NCF) valgte Bergen som vertskapsby for en norsk søknad i 2011, og siden den gang har Bergen, Hordaland og samarbeidskommunene Askøy, Fjell, Sund og Øygarden jobbet tett sammen med NCF med å skape et optimalt arrangementskonsept for å få Sykkel-VM tilbake til Norge.

UTVIDET KAPASITET I VM-PERIODEN
Ved sykdom eller skade kan legevakt oppsøkes, dersom det ikke kan vente til en kommer seg til fastlegen. Legevakten er tilgjengelig fra E39, er åpen hele døgnet og har utvidet kapasitet i VM-perioden. Bydelslegevaktene som er å finne på Wollert Konows Plass i Fana, på Åsane senter og på Vestkanten i Loddefjord, er åpne som vanlig. Kommunen skriver likevel at en bør merke seg at ved Vestkanten vil sykkel-VM bruke veibanen både 16. og 17. september. Det vil da være mulig å parkere på Vestkanten, for så å gå gangbroen over til legevakten.
Ved akutte og livstruende situasjoner skal det ringes 113. 

SEKS MIDLERTIDIGE LEGEVAKTER
I sentrumsområdet etableres det midlertidige legevakter. Deres førsteprioritet er å bistå ambulansetjenesten og legevaktsentralen ved alvorlige hendelser. i tillegg skal de bistå hjemmesykepleien. De midlertidige legevaktene kan også ta imot pasienter ved akutt sykdom. Bergen kommune oppfordrer alle til å ringe 116 117 før du oppsøker de midlertidige legevaktene.

Her befinner de midlertidige legevaktene seg:

  • Ny-Krohnborg skole

    Meldingen innbyggerne i Bergen kommune fikk denne formiddagen. (Foto: skjermdump)
  • Sandviken legesenter (hverdager 08.00–15.00) og Ladegården sykehjem (hverdager 15.00–19.00 og helg som de øvrige)
  • Ulriken bydelssenter
  • Helsetorget legekontor i sentrum
  • Forsvarets baser på Vågsallmenningen og Koengen

Åpningstidene i perioden 16.-24. september er 08.00-19.00, med unntak av lørdag 16. september som har en redusert åpningstid på 08.00-15.00.

KART OVER HELSETILBUDET UNDER SYKKEL-VM:


Foto: Bergen kommune

Det vil i tillegg være førstehjelpsposter i Byparken, på Torgallmenningen, Torget, Bryggen, Skolten og ved Grieghallen.