Dette forventer vi av Apple

Publisert:12. september 2017Oppdatert:12. september 2017, 18:30
Apple har lansering av nye produkter i kveld. Skjermbilde: Apple.com

I kveld holder Apple sin velkjente og ærbødige Apple Keynote. Ryktene svirrer, og Apple er som vanlig stumme: blir det en iPhone 7s eller iPhone 8? Hva med iPhone X? Kommer det ny Apple Watch?

Klokken 19:00 norsk tid kan du følge med på  for å få med deg siste nytt, for første gang

Tidligere i år fylte iPhone 10 år. Det er derfor forventet at Tim Cook og resten av teamet skal slippe en helt spesiell iPhone i kveld. Det er omdiskutert hva navnene på de kommende telefonene vil bli: iPhone 7s/7s Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone Edition og iPhone X. 

DROPPER MULIGENS HJEMKNAPPEN
Vi tror Apple slipper tre nye iPhones, og at disse er iPhone 8, 8 Plus og iPhone X. Den nye iPhone X vil trolig ha en heldekkende 5,8-tommers OLED-skjerm, skjermbasert hjemknapp-løsning, og mulig Face ID recognition til fordel for fingerleseren. Telefonen er ryktet å også ha trådløs lading. Det vil være Apples første store endring i design på mange år. Prislappen er omstridt og avgjøres i kveld - men den blir ikke billig.

iPhone 8 og 8 Plus vil trolig være oppdaterte versjoner av 7 og 7 Plus. De største forandringene vil først og fremst være på innsiden, med Apple A11 prosessor til fordel for A10. Dette betyr kraftigere ytelse enn nåværende iPhones. Det er også spekulert i om Apple har snudd kameraet vertikalt. 

Det nye operativsystemet iOS 11 har allerede blitt introdusert, og mest sannsynlig vil den bli tilgjengelig for allmennheten i løpet av denne uken. Andre OS som ventes er macOS High Sierra, og et nytt operativsystem for Apple Watch og Apple TV

NY APPLE TV OG NY KLOKKE
Helt siden forrige lansering av Apple TV i 2015 har det vært snakk om en ny. Nå som Apple TV har støtte for nedlastning av apper, ville det også være naturlig å få på plass 4K - hvilket mange håper på i kveld. 

Mange setter også en knapp på lansering av Apple Watch 3. Håpet er LTE-støtte, altså en Apple Watch som er mindre avhengig av telefonen. 

Men ingen andre enn Apple sitter på fasiten. Hva som viser seg å være sant, gjenstår å se klokken 19:00 i kveld. Vi kommer tilbake med løpende oppdateringer på slippet.