Bergenslag klare for lagtempo

Publisert:17. september 2017Oppdatert:17. september 2017, 19:06
Fra venstre: Åsmund Løvik, Ken-Levi Eikeland, Kristoffer Monsen, Marius Blålid, Elias Spikseth og Bjørnar V. Øverland.

Det er en nydelig Bergensdag, og byen viser seg virkelig fra sin beste side. Sykkel-VM går av stabelen om to dager og i den forbindelse møtte Bymag det bergensbaserte laget Team Fixit.no.

Etter en fotoseanse satt vi oss ned med lagleder Jan Roger Jensen og det VM-klare sykkellaget for en liten stemningsrapport.

Hvordan har sesongen vært frem mot VM?

- I november satt vi oss ned og diskuterte målene for sesongen, og det øverste på listen var å sykle lagtempo VM i Bergen. Det målet har ligget der fremme over hele sesongen. Vi startet bra med å sanke UCI poeng på sesongens første konkurranse på Rhodos, og så ble det litt tøffere, men alt i alt har dette vært vår aller beste sesong siden lagets oppstart. Vi er veldig fornøyde.

Laget hadde tidligere på dagen syklet løypen de møter på søndagens lagtempo og vi var selvfølgelig interessert i hvilke tanker de hadde om den.

- Løypen er godt over gjennomsnittet teknisk med rundkjøringer, innsnevringer og mye opp og ned gjennom hele løypen. Det blir et sterkt lag som vinner, men ikke nødvendigvis det sterkeste. Det vil være en fordel å ha kjørt mye lagtempo før i forhold til at det er mye jobbeterreng og tekniske vanskeligheter. Det vanskeligste blir å samle laget, få ro i rekkene og få det til å flyte.

Har dere en sjanse?

- Vi vinner ikke, så ærlige kan vi være. Konkurransen for vår del vil være mellom oss og de andre norske lagene, men det er jo veldig interessant å få muligheten til  å kunne måle seg mot de aller beste. De andre lagene har mer erfaring, dette er vårt første lagtempo sammen.

Er slagplanen lagt?

- Det blir viktigere enn noen gang å sykle som lag med tanke på det tekniske terrenget. Ut i fra de individuelle rytternes egenskaper lager vi en rekkefølge på rytterne, men det vet vi mer om i morgen etter vi har syklet den avstengte løypen. I dag var det en del trafikk.

SISTE SESONG
Dette er siste sesongen Team Fixit.no har sammen. Ifølge Jan Roger er grunnen til lagets oppløsning sammensatt, men i hovedsak er det økonomi og sponsormangel som den avgjørende grunnen. 

- Det er emosjonelt og tungt og veldig følelsesladet at dette er siste sesongen. Samtidig er det fantastisk å kunne få avslutte med sykkel VM i Bergen som lag. Det er jo selvfølgelig mest synd på rytterne som må finne nye lag å sykle for, og så langt er det ingen som har signert nye kontrakter, forteller Jan Roger.

Hvordan er stemningen i laget?

- Det er trist at det ikke er noe mer etter dette, men stemningen vil jeg ikke si har forandret seg. Vi har vært venner gjennom hele sesongen og det er ikke noe som blir lagt ned med laget.

FRISKE OG KLARE
Vi ringer Team Fixit.no’s manager etter at laget har syklet gjennom VM-løypen på lørdagen, og det er en oppspilt Jan Roger som svarer:

- Dette var kjempegøy! Det gikk rolig for seg bortsett fra i to partier hvor det heitet seg litt opp. Det var godt med folk langs løypen, noe som sørget for god stemning og skapte en positiv opplevelse. Rytterne er friske og klare for morgendagens konkurranse.