Apple Keynote - iPhone X

Publisert:12. september 2017Oppdatert:13. september 2017, 00:15

CUPERTINO/BERGEN: Aldri tidligere har Apple avduket en iPhone-line som de gjorde denne tirsdagen. Stålsett deg, her kommer iPhone X (10). Vi har samlet alt fra lanseringen for deg her.

Se Apple Keynote .

- It was only fitting that Steve should open his theatre. It is an honor of a lifetime to welcome you to the Steve Jobs Theatre, sier Tim Cook. 

Slik åpnes Apple Keynote 2017. Mennesker verden over venter i spenning, men før vi får svar på alle våre spørsmål, introduseres nye konsept i butikkene. Det skal åpnes “Apple Town Squares” over hele verden - butikker med åpne løsninger, lys og glassvegger. En ny flaggskipbutikk skal åpnes i Chicago.

KL.19:19: NYTT MED APPLE WATCH
Software: Apple forbedrer sin puls-app. De legger blant annet til en funksjon som merker om du får økt puls når du egentlig ikke skulle fått det. Apple lanserer også “Apple Heart Study”, som skal overvåke hjerterytme og forbedre folks helse når det kommer til vårt viktigste organ, hjertet.  

Nå introduseres Apple Watch series 3 - med innebygd LTE. Nå kan du gå hvor du vil, bare med Apple Watch. Nummeret på Apple Watch blir det samme som på telefonen din. Du kan bruke kart, Find My Friends, ringe, sende meldinger, streame 30 millioner sanger via Apple Music og mye mer - uten å måtte ha telefonen i nærheten.


Skjermbilde: Apple.com

Series 3 får den mest avanserte teknologien per dags dato, og gir en 70% raskere klokke. Bluetooth og Wi-Fi får en W2-chip, som er 50% mer energieffektiv. 
LTE: I stedet for en antenne, blir skjermen selve antennen. 

Klokken blir i samme størrelse som series 2, og er fremdeles vanntett. 18 timers batteritid. Fargene på klokkehusene forblir også de samme (gold, rose gold, silver, space gray). I tillegg til den hvite Ceramic Edition-klokken, kommer nå også en grå.

Startpriser: 3.590 NOK uten cellular, $399 med cellular (kommer ikke til Norge ennå).
Tilgjengelig for bestilling 15.september uten cellular.

KL.19:40: NYTT MED APPLE TV
Apple TV kommer nå med 4K. Vi kan altså forvente oss mye bedre og skarpere bilder på TV-skjermen. Den får den siste versjonen av tvOS. iTunes blir stappet full av filmer i høy kvalitet, hvor filmene i 4K legger seg på samme pris som for HD - og har du HD-filmer fra før, blir disse oppdatert til 4K. 


Skjermbilde: Apple.com

Nå får også vi TV-appen på Apple TV i Norge, som tidligere ikke har vært tilgjengelig her. Live sport med notifikasjoner, live nyheter i appen, og mye mer. Dette betyr at man så og si ikke trenger den tradisjonelle dekoderen lenger.

Les også:

Kraftig hardware som leverer alt du trenger til din TV der, altså.


PRIS: $179. Tilgjengelig for bestilling 22.september.


Skjermbilde: Apple.com

(NEST) SIST, MEN IKKE MINSTIPHONE
iPhone 8 og 8 Plus. Designet er nytt - det er glass foran og bak. Den kommer 5,5” og 4,7” størrelse, i sølv, space gray, og en ny gullfinish. iPhonene får True Tone-teknologi, cinema wide color gamut og stereohøyttalere. iPhone får en ny chip - A11 bionic. iPhone 8 og 8 Plus får 30% raskere grafikk enn de tidligere modellene.

Hovedkameraene får raskere og bedre autofokus i dårlig lys og forbedret støyreduksjon, skarpere og mer detaljerte bilder, med to 12MP kamera. Dette og mer får man denne fullspekkede telefonen. iPhone 8 og 8 Plus er en drøm for de som elsker å ta bilder og filme. 

Augmented Reality: iPhone 8 og 8 Plus-kameraene er kalibrert for augmented reality. AR visker ut linjene mellom det virkelige og det digitale livet. Som Forbes skriver: AR can be used in a number of ways depending on the needs of the organization. Some companies use it to preview what new furniture or a home renovation would look like in the actual space, while others have created worlds where customers can virtually “shop” in a store and try items on their own bodies.”

Wireless Charging: fremtiden er trådløs. iPhone 8 får Bluetooth 5.0, og - endelig - trådløs lading. Nå får du muligheten til å lade hvor som helst, uten å måtte plugge en ledning inn noe sted. IKEA har solgt trådløse ladeløsninger lenge, nå kan du løpe og kjøpe.


Skjermbilde: Apple.com

iPhone 8: 64 og 256 GB
Pris: fra 7.790 NOK

iPhone 8 Plus: 64 256
Pris: fra 8.890 NOK

Kan bestilles fra og med fredag 15. september.

 

 

Men. Det stopper ikke her.


Skjermbilde: Apple.com

KL.20:19: INTRODUCING IPHONE X (10)
Rustfritt stål. Skjerm helt ut i kantene. To farger - space gray og sølv. Vertikale kameraer. Super Retina Display. 

5,8” skjerm, 2436x1125, 458 ppi, OLED-display. 3D Touch, Dolby Vision, True Tone. Dette er bare noen av stikkordene. 

Hvordan vekker man iPhone X? Nå kan du bare trykke på skjermen, og telefonen lyser opp. Det finnes ingen hjem-knapp lenger - nå sveiper du bare opp fra bunn og kommer inn på telefonen. Sømløst, smooth og enkelt. Det fungerer sånn også når du vil tilbake til hjem-skjermen fra et program, og du får frem multitasking-funksjonen på samme måte. 

For å få frem Siri, kan du enten bare snakke til telefonen, eller trykke inn knappen på siden (låseknappen). Men hvordan låser man da opp telefonen? iPhone 10 er låst til du ser på den: Face ID vil gjenkjenne deg, og låse opp telefonen. Denne funksjonen vil gjenkjenne fjeset ditt uansett - i både lys og mørke, med og uten briller, med lue eller uten lue. Og hvor sikkert er Face ID? Det finnes ingen sikre system, men sjansen for at noen skal kunne bruke sitt fjes for å åpne din telefon, er 1 til 1 million.


Skjermbilde: Apple.com

Apple Pay skal også fungere med Face ID, samt flere tredjepartsapper, for å beskytte dine personlige data. 

Vi liker å kommunisere med emojis - iPhone X introduserer animoji. Det fungerer litt som filtrene på snapchat: en emoji vil bevege seg i takt med ditt fjes, og du kan dele disse med venner og familie. 

Kamera: To 12MP dual cameras, dual optical image stabilization, Quad-LED True Tone Flash - et par stikkord blant mange når det kommer til iPhone X’s kamera. Du kan nå ta portrettfoto med frontkameraet, noe som ikke er mulig med noen andre modeller. Dette betyr fantastiske selfies! 

Wireless: iPhone X har 2 timer lenger batteritid enn iPhone 7, og har trådløs lading slik som 8 og 8 Plus. Apple introduserer ei som matte du kan legge din nye iPhone X eller Apple Watch 3 på, for trådløs lading: AirPower. 

Lagring: 64 og 256 GB
Startpris: 10.990 NOK

Kan bestilles fra 27. oktober, shippes 3 november.


Skjermbilde: Apple.com

 

Artikkelen er ikke sponset av Apple, og er heller ikke skrevet i samarbeid med Apple.