Vil få Garage på beina

Publisert:3. februar 2017Oppdatert:3. februar 2017, 08:15

Da ett av Bergens mest kjente utesteder, Garage, annonserte at de slet økonomisk, var det mange som ønsket å bidra.

 

– Det var vel egentlig ikke vi som startet denne festivalen, flere musikere viste støtte da vi var åpen om økonomien, forteller Henning Christensen, daglig leder av Garage.

 

Garage annonserte tidligere at økonomien etter kulturskjenkebevilgningen ble fjernet hadde blitt spesielt vanskelig. Dette fikk mange til å reagere. Artister fra nært og fjernt begynte å mobilisere og fikk tilslutt opprettet en støttefestival for utestedet.

 

– Økonomisk har det vært tungt å drive de siste årene, dette resulterer i at vi ikke kan fortsette med kulturdelen som koster penger, sier Christensen.

 

Også artister fra hovedstaden har vist sitt engasjement for å holde Garage på beina. Den 22. februar blir også holdt et støttearrangement i Oslo med store artister som Onkel P, Oslo Ess, Kvelertak og The Dogs.

 

– I en ellers tung tid gir all responsen oss motivasjon og ståpå-vilje til å fortsette, legger lederen til.

 

Arrangementet i Bergen ble startet av artister som ikke endra var klar for at rockeklubben skulle bli nedlagt. Det er tilsammen 38 artister og band som skal dra i land den syv dager festivalen. Garage så seg nødt til å takke nei til artister de ikke har plass til å huse.

 

Men ikke bare konserter skal redde rockeklubben. Kjell Moberg og Tor Tessem har også klart å samle inn nok midler i næringslivet til å gi ut en plate der alle inntektene skal gå til Garage, hvor blant annet Jan Eggum er med.

 

 

Stedet som aldri før har søkt om kommersiell støtte har vært et springbrett for nye artister og band i 25 år.

 

– Det er som med idrett, du trenger mye trening, dette gjelder musikken også. For å kunne bli god må du spille sammen med bandet ditt på en scene foran mennesker, og det er det scenen til Garage har rom for.

 

 

* Bergen kommune kunne ikke på stående fot kommentere til bymagasinet hvorfor de har valgte å fjerne kulturskjenkebevilgingen.