Verste start på et kalenderår siden 1954.

Publisert:5. februar 2017Oppdatert:5. februar 2017, 17:51
Alfred N'Diaye jubler etter sin 1-0-scoring. Foto: Goal.com

Liverpools elendige form fortsetter, og i lørdagens borteoppgjør mot Hull gikk det fra vondt til verre for Jürgen Klopps utvalgte. 

Hull - Liverpool 2-0

Dette var kampen der Liverpool for alvor skulle snu den vonde trenden og igjen begynne å legge press på lagene over på tabellen, men igjen måtte de rødkledde fra Merseyside dra hjem uten poeng i sekken. 

Ikke siden 1954 har Liverpool FC startet et nytt år med å spille fem seriekamper uten seier. Den gang rykket klubben ned. 

Keeperproblemet

Kampens første omgang bar preg av mye ballbesittelse fra Liverpool, men på den siste tredjedelen slet gjestene med å få uttelling for sitt press, og maktet heller ikke å sette Hull-keeper Jakupović på noen nevneverdige prøver.

I stedet var det vertene fra øst som skulle ta ledelsen i kampen. Kamil Grosicki slo en god corner inn i feltet, som stopper Harry Maguire kunne heade mot mål. Simon Mignolet kom ut, men en svak inngrepen av belgieren sørget for at ballen landet rett i føttene på N’Diaye, som enkelt kunne sette inn 1-0, og sikre ledelse til pause. 

Dermed fikk kritikerne vann på mølla angående Liverpools keepere, som har sett heller svake ut hele sesongen. 

- La det være helt sikkert. Liverpool har et keeperproblem. Sånn er det bare, konstaterte TV2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i pausen. 

Brann-floppen

Liverpool skulle tydelig ut i andre omgang for å legge press på Hull, og etter ti minutter kom kampens største sjanse da Sadio Mané kom høyest på et innlegg i feltet, som Jakupovic virkelig måtte strekke seg etter for å avverge. 

Etter dette var det igjen Hull som var frempå og hadde flere muligheter til å doble ledelsen, men et heldig Liverpool-lag slapp med skrekken, for denne gang. 

For det var kun et lite varsel om hva som skulle komme. Da Mané gikk i bakken utenfor Hulls 16-meter etter 85-minutters spill, unnlot dommer Lee Mason å blåse, og Hull fikk muligheten til å kontre. Den tidligere Brann-floppen Oumar Niasse ble sendt igjennom og alene med Mignolet gjorde han ingen feil, og fikk æren av å sette inn 2-0-scoringen, som også ble kampens siste. 

-Utrolig Svake

Ekspertene var nådeløse mot Liverpool etter kampslutt. 

- Det var en dårlig fotballkamp, synes jeg. Dette var en ny stygg ripe i lakken for Liverpool, som var utrolig svake. Det er typisk Liverpool å spille bra mot gode lag, og ikke bra nok mot de dårligere. Man skal ikke tape borte mot Hull, sier Stamsø Møller til TV2

- Dette er full krise. De imponerte oss stort før jul, og var tippet som et lag som kunne utfordre Chelsea. Nå ser det blytungt ut, kommenterer Brede Hangeland i TV2s Premier League-studio etter kamp.

Også på klubbens norske hjemmeside er det stor misnøye blant flere forumbrukere, og enkelte går så langt som å si opp sitt Sumo-abonnement, for å slippe å følge med på et så dårlig Liverpool-lag.

Jürgen Klopp har altså mye å ta tak i, skal Liverpool klare å prøve å snu den historisk dårlige trenden før stormøtet med tabbeltoer Tottenham neste lørdag.