United tilbake på vinnersporet

Publisert:5. februar 2017Oppdatert:24. juli 2017, 14:56

Fullstendig dominans mot rekordsvake Leicester.

Leicester - Manchester United 0-3

Det ble nok en tung dag på jobben for fjorårets mestere fra Leicester. For selv om Manchester United kun hadde scoret 33 mål i ligaen før dette oppgjøret, kom mål og målsjanser på løpende bånd. 

Både Henrikh Mikhitaryan, Zlatan Ibrahimovich og Juan Mata noterte seg for scoring, og det er spesielt svenskens scoring som får to streker under seg i målprotokollen.

For i en alder av 35 år og 125 dager ble Zlatan den eldste spilleren i Premier League-historien til å score 15 mål i en sesong.

 

 

Målscorer Mata var faktisk heldig som slapp unna med kun et gult kort for en forseelse han begikk etter rundt 25 minutters spill. Spanjolen taklet Jamie Vardy med knottene først, og det kunne fort ha blitt spill 11 mot 10.   

– Mata er jo kjent for å være en av de snilleste i Premier League, men der levde han farlig, siden han viste knotter, konkluderte Brede Hangeland med i TV2s PL-studio.

Dominans

På tross av total dominasjon måtte vi helt til det 42. og 44. minutt før United fikk hull på byllen. Mkhitaryan ble sendt igjennom og alene med keeper gjorde han ingen feil. Minuttet etter fikk Zlatan stå helt alene i feltet og pirke inn sitt 15. mål for sesongen. 

United fortsatt der de slapp etter pause. Scoring nr. 3. kom etter 48 minutter spilt, og denne gang var det Juan Mata som fikk æren av å sette spikeren i kista. Leicester var aldri i nærheten av å verken score eller svare på Uniteds vedvarende trykk, og andre omgang ble en ren sjarmøretappe for gjestene fra Manchester.

Nedrykksstrid

Leicester på 16.plass har nå kun to poeng ned til nedrykksplass, og kjemper altså på helt andre premisser enn fjorårets fantasisesong.

– Slik Leicester ser ut om dagen er det ingen tvil om at resten av sesongen for dem blir en lang kamp for overleve. Jeg kan ikke se at noen av de andre bunnlagene har sett noe verre ut enn Leicester. Leicester City er ordentlig nede i gjørmen, kommenterte TV2s Premier League-ekspert Petter Myhre.