– Lagerbäck er det beste valget.

Publisert:2. februar 2017Oppdatert:2. februar 2017, 16:16
Lars Lagerbäck er den nye norske landslagssjefen Kilde: Skjermdump fra pressekonferansen

Bts sportskommentator Anders Pamer forteller Bymag at han mener Lars Lagerbäck er definitivt det beste valget som landslagsjef for Norge.

 
Anders Pamer, Sportskommentator i Bergens Tidende

– Jeg jublet når jeg hørte at det ble han. For meg var Lagerbäck alltid førstevalget nettopp fordi han har dokumenterte egenskaper på å trene landslag i Norden og med så gode resultater over så lang tid. Han har vist både når han var trener for Sverige og Island at han klarer å lede nordiske landslag til et mesterskap, forklarer Pamer. 

 

Klokken 12 på onsdag ble Lars Lagerbäck presentert som Norges nye landslagssjef i fotball i en pressekonferanse i fotballherrenes garderobe på Ullevaal stadion. Lagerbäck, har ledet tre landslag i sju sluttspill.

 

– Det finnes vel egentlig mange forklaringer på at jeg sitter her, en stor del er Nils Johan og Terje som jeg har truffet de siste ukene. Jeg burde være så smart at jeg pensjonerte meg etter Island. Da vi begynte å prate rev det i landslagsnerven, sier Lagerbäck

 

På pressekonferansen hadde Både fotballpresident Terje Svendsen og fotballsjef Nils Johan Semb mye positivt å si om den nye landslagssjefen. 

 

– Han er en trenerkapasitet. Det er en fornøyelse å presentere ham som ny landslagssjef for oss. Med da fokus inn mot EM-kvalifiseringen i 2019. Vi har inngått en treårskontrakt med Lars innenfor fornuftige, økonomiske rammer, sa Svendsen.

 

– Vi lagde en tydelig profil på hva vi så ette og begynte å kartlegge kandidater. Vi var blant annet i dialog med Ståle Solbakken men det falt igjennom. Lars var det klare førstevalget, sa fotballsjef, Semb

 

– Lars er en landslagsekspert og har stått i 18 sammenhengende år i landslagsjobben. Han har gode resultater med nasjoner vi kan spillmessig sammenligne oss med, forklarte Semb.

 

Pamer er enig i Sembs beskrivelse av Lagerbäck som en landslagsekspert. 

 

– Han har dokumenterte evner som landslagssjef som krever litt andre egenskaper enn å være klubbtrener. Det er viktig å oppnå resultater og det har han vist at han klarer. 

 

Det ble snakket om på pressekonferansen at et felles hovedmål var å få Norge til EM

 

Pamer mener det er for tidlig til å si noe om sjansene for å komme til EM. Lagerbäck uttrykte derimot at det var fullt mulig å gjøre det samme med Norge som han klarte med Island. 

 

–Kunne Island gjøre det, så kan definitivt Norge også gjøre det. Men det er så mye som spiller inn. Ser du på resultatene i Frankrike, så var det små marginer som spilte inn, forklarer svensken.

 

Pamer forklarer at han tror Lagerbäck kommer til å legge om til en annen type fotball enn Høgmo gjorde.

 

– Det handler mer om resultater, mer effektiv og kynisk form for fotball. Som gjør at det er større sjanser for Norge å oppnå resultater. Jeg tror han kommer til å vinne flere kamper, ha en høyere seiersprosent en Høgmo.

 

– Jeg liker ikke uttrykket når man snakker om underholdende fotball og attraktiv fotball, for meg handler fotball om å vinne. Jeg blir overrasket når vi kommer til mars om vi ikke spiller noe tilsvarende Sverige og Island gjorde, men jeg kan ikke binde meg til det før jeg er blitt kjent med spillerne, sa Lagerbäck.

 

Svenskene ser på dette som en bombe, ifølge VG, og påstår at de trenger ham selv. Han hadde inntil nylig en rådgiver-rolle for det svenske landslaget.

 

– Jeg tror også svenskene trengte ham, men han gikk av i 2010 i Sverige og føler kanskje han har  gjort det tidligere. Han ser muligens på Norge som en større utfordring, med tanke på at de ligger på 84. plass på fifa-rankingen og er litt nede for telling. Han trigges vel litt av denne utfordringen, avslutter Pamer.