Jesus ble Citys reddende engel

Publisert:5. februar 2017Oppdatert:5. februar 2017, 17:51
To-målsscorer Gabriel Jesus kan juble etter å ha sikret seier. Foto: indianexpress.com

Gabriel Jesus ble Citys frelser for andre kamp på rad, og reddet seier på overtid.

Manchester City - Swansea 2-1 

 

Supertalentet fulgte opp sine gode prestasjoner mot West Ham, med to scoringer i dagens kamp mot nedrykkstruede Swansea.

De første 45 minuttene ble fullstendig enveiskjøring, og allerede etter 10 minutter ga 19 åringen Gabriel Jesus, vertene ledelsen mot et parkert Swansea. Etter trykk fra første stund var det etter hvert et innlegg fra David Silvas fot som skulle lande i beina på Jesus, og dermed ble det en enkel øvelse for brasilianeren å score i det som var hans første kamp fra start på hjemmebanen Etihad Stadium.

City fortsatte å dominere, og det var nesten et under at ikke City punkterte kampen allerede i første omgang. 

– Unikt med spillere som kommer inn og bare gir en hel klubb masse entusiasme og kraft. Gabriel Jesus er en sådan, skriver Per-Jarle Heggelund på Twitter. 

- Dette er feige lag. Det ser ut som det spilles løkkefotball ut på gressmatta, sa TV2s kommentator Kasper Wikestad under Citys overkjøring i den første omgangen.

Bedre i andre omgang

Swansea var tydelig revansjelystne etter førsteomgangs ydmykelser, og det startet mye bedre for Swansea i denne omgangen. Gylfi Sigurdsson var være ved å utligne på et frispark, men en god Willy Caballero fikk en hånd på ballen, og fikk slått den via stolpen og videre til hjørnespark. 

Swansea hadde bestemt seg for å gi City kamp til døra, og de fikk scoringen sin, ti minutter før slutt. Sigurdsson fyrte av fra rundt 25 meter og ballen gikk gjennom beina på en forsvarspiller og forbi en utspilt Caballero. 

- Honnør til Swansea, de jobber seg tilbake i kampen, kommenterte Wikestad.

Frelseren

Men Jesus var ikke ferdig, for like før slutt var det igjen David Silva som skulle slå den forløsende pasningen og finne brassen inne i Swanseas felt. Headingen gikk rett på Fabianski, men en klønete opptreden fra polakken ga Jesus en enkel retur og han lot seg altså ikke be to ganger. 

Dermed endte det med seier for Manchester City som i øyeblikket er oppe igjen på 3.plass, 10 poeng bak serieleder Chelsea.