– Jeg kaller det undercover trening

Publisert:4. februar 2017Oppdatert:4. februar 2017, 14:55
"Når jeg legger ut ringene mine, hvor som helst, kommer folk med en gang og vil prøve" forteller instruktør Elisabeth Færøy Lund

Det er gøy og du tenker ikke over hvilke muskler du bruker, men hele kroppen får en god treningsøkt.

Elisabeth Færøy Lund lager sine egne rokkeringer. Foto: Karoline Risnes

Rokkeringen har nok en gang vekket interesse hos treningsinteresserte nordmenn. Det siste er rokkeringdans, som kombinerer «tradisjonell» rokkering med dansebevegelser. På engelsk kalles det Hoop-dance og den ivrige instruktøren Elisabeth Færøy Lund holder kurs i Lofoten hver uke. Denne helgen har hun tatt turen til Bergen for å holde kurs.

Lund forteller til bymagasinet at rokkeringdans bringer glede og nostalgi. De fleste har vært borti rokkering som barn, og det kan være morsomt å starte på nytt igjen, som voksen.

Trening for hele kroppen

Rokkering er trening for hele kroppen. Det bygger kjernemuskulaturen, som bidrar til god holdning og kan være skadeforebyggende. – Det er ikke bare på midjen vi kan bruke rokkeringen, vi øver oss på å bevege den opp og ned langs kroppen og bruker armene mye, forklarer Lund.

Ringene lager hun selv, og de ser mer ut som de tradisjonelle rokkeringene man hadde som barn, en de moderne treningsringene. – Jeg er skeptisk til de tunge rokkeringene, folk får blåmerker og de lurer kroppen. På lettere ringer må du bruke flere muskler og bevege deg mer for å få ringen til å snurre, sier Lund.

På kurs kan alle delta og i Lofoten har Lund mange deltakere. Gjennomsnittsalderen er rundt 50 år, og det har vist seg at dette er et flott tilbud for dem som ellers ikke trener på egenhånd eller går på treningssenter. Lund understreker at dette er god trening for alle, fordi man kan bestemme selv hvor intenst man har lyst å gå inn i det.

Olympisk gren

Å snurre rokkering er en aktivitet med lang historie. – Jeg har sett bilde av folk som driver med rokkering på gamle keramikkvaser fra Hellas, det var faktisk en Olympisk gren, forteller Lund.  

Selv har hun holdt på aktivt i 2 år, og ble inspirert på reise. Rokkeringdansen kommer fra festivaldansing og har blitt svært populært internasjonalt. Lund forteller om youtube-videoer med heftige triks og imponerende talenter.