- Hei! Jeg er fra Syria. Jeg er 26 år og kunne tenkt meg venner i Oslo.

Publisert:2. februar 2017Oppdatert:2. februar 2017, 12:57
welcome! appen gir deg mulighet til å bli kjent med flyktninger på en unik måte.

Welcome! app har nylig blitt lansert i Norge. Den svenske appen ble i fjor lastet ned av over 20 000 svensker og har i løpet av sin korte eksistens skapt flere enn 11 000 nye forbindelser. 

Hovedmålet med appen er å skape en ny og bedre integreringsplattform for flyktninger som kommer til landet.

- Jeg tror terskelen for å gjøre noe for flyktingene tidligere har vært for høy, forteller Randi Espeland til TV2 under et intervju hos God Morgen Norge.

Espeland er ansvarlig for Welcome! app Norge og forteller at de både tror og håper den nye teknologien vil gjøre det enklere for nordmenn å oppsøke kontakt med nykommerne.

- Appen er utstyrt med flere funksjoner som vil bidra til både kontaktsøken og relasjonsbygging. Det er blant annet en «vegg» hvor man kan poste generelle innlegg og en chatte-funksjon. 

På veggen kan man fortelle litt om seg selv, hvor man befinner seg, hva man er ute etter og hvem man søker. Det kan være alt fra turkamerat til middagsgjest.

- Ønsket er at folk skal knytte langvarige relasjoner. Jeg tror at gjennom chatten kan man snakke med folk og finne ut om man har noen felles interesser, forteller Espeland.

Kunne du tenkt deg å bli kjent med flyktninger på en slik måte? Last ned welcome! appen i app store eller google play!