- Det er ikke vafler, det er viking-vafler. Derfor er de elsket.

Publisert:2. februar 2017Oppdatert:2. februar 2017, 11:44
Benedictes "Viking Waffles" ble nevnt som årets store "on-the-go" snack i det kjente, amerikanske ungdomsmagasinet Teenvouge.

«Hvorfor kan vi ikke spise deilige vafler uten dårlig samvittighet hver eneste dag?», spurte Benedicte Engen (26) seg selv. Det gjorde hun lurt i.

Da den unge trønderen i kjent, drømmende stil forlot norsk jord til fordel for astfalt, skyskrapere og konstant rushtrafikk, var det trolig uten forestillinger om en fremtid som vaffelspesialist med fast oppholdstillatelse og egen buisness i New York. 

- Jeg har dessverre ikke tid til mange spørsmål for øyeblikket. Det går virkelig i ett, forteller Benedicte i facebookchat med Bymagasinet.

Eventyret til den tidligere fotbalspilleren, nå fitness-entusiasten, startet med en oppgave hun fikk under ett entreprenørskapskurs ved Gateway College, høsten 2013. Dette var nok til å stå på egne ben. 

Professoren, Carrie, gir studentene ved Gateway College hvert år i oppgave å komme på en idé som skal fylle et «gap» i samfunnet. Ideen skal utvikles til en buisness som i slutten av semesteret skal ha muligheter for å være oppe og gå. En detaljert buisnessplan skal fremlegges og hele prosjektet skal presenteres for resten av studentene. 

«Alle suksessrike prosjekter starter som gode idéer, men ikke alle gode idéer kan bli en suksess», lyder huskeregelen til professoren. 

- Man må alltid vite at timing, interesse og motivasjon samt gjennomføringsmuligheter er på plass og tilrettelagt, forteller Carrie.

Engen, som alltid har vært glad i å holde seg i form, kom raskt inn på tanken om en helsebasert buisness. I en tidligere samtale med journalisten fortalte hun at hun alltid har vært enormet glad i søtsaker og spesielt farmors hjemmelagde vafler. Problemet oppstod da hun ønsket å satse på cross-fit og være sunn. 

- Det var en vanskelig kombinasjon med alt sukkeret og de tomme kaloriene som befant seg i vanlige vafler.

Lærer Carrie kan for fortelle at vaffeldronningen nå er en rollemodell for entreprenørklassene, og at hun støtt og stadig er innom og holder foredrag. 

- Benedicte lærte mye i timene. Hun utviklet en idé som hun i tidlig fase fikk testet, og fikk derfor muligheten til å feile flere ganger og se hva som måtte endres. Det skal sies at det ikke var en suksess-historie med en gang. Da hun uteksaminerte seg etter endt semester var det mye som måtte videreutvikles dersom hun virkelig ønsket å satse.

Til Carries store glede ønsket Benedicte, i motsetning til de fleste, å bli igjen for å gi prosjektet en siste innsats. Dette hadde hun tro på.

- «Learning by doing» er det viktigste for en entreprenør. Da Benedicte ønsket å bli igjen for å videreutvikle idéen sin, nølte jeg ikke ett sekund med å følge henne opp. Som lærer i entreprenørskap er det nettopp slike situasjoner som gjør en gira og engasjert.

Carrie fortsatte å motivere Benedicte. Hun introduserte henne for store advokatfirmaer og innvandringsadvokater. I tillegg fikk hun koblet Benedicte opp med familien sin slik at hun fikk tak i de økonomiske ressursene det ville kreve å starte opp egen business.

- Det er Benedicte som har gjort alt. Jeg lånte henne visdomsord, nettverket mitt og troen min på prosjektet. Resten er egen, indre motivasjon og troen på seg selv samt en enrom stå-på-vilje. Hun har ikke tatt ett nei for ett nei.

Carrie legger ikke skjul på at hun er stolt av eleven sin og tror reisen ikke ender her.

- Jeg er utrolig stolt av Benedicte. Fra hun startet har det kun gått hennes vei, og jeg sitter igjen med en stor takknemlighet for at jeg har fått muligheten til å bidre med det lille jeg har gjort og får lov til å være en del av denne reisen.