Verden mobiliserer mot Trump

Publisert:31. januar 2017Oppdatert:31. januar 2017, 14:40
Utklippet er hentet fra nettstedet Avaaz som har over 40 millioner medlemmer.

Folk samles verden over for å vise motstand mot Donald Trumps innvandringsnekt.

En global underskriftskampanje har sett dagens lys etter at Donald Trump nektet innvandrere fra 7 muslimske land innreise i USA. Kampanjen har foreløpig over 4 millioner underskrifter fra alle verdens hjørner. Kilden er nettstedet AVAAZ, en av verdens største aktivistbevegelser på internett.

Kampanjen inneholder et åpent brev til den nylig innsatte presidenten. I brevet står det blant annet at ”verden avslår din frykt, ditt hat og dine fordommer” og ” din nedvurdering av kvinner, muslimer, mexicanere og millioner av andre”. Brevet avsluttes med en oppfordring til verdens borgere om å stå sammen mot splittelse.

Motstand i Storbritannia

Det har rast rundt president Trump siden den midlertidige innvandrernekten ble vedtatt på fredag. Flere høyesterettsdommer har sagt at de aktivt vil motarbeide forslaget, og ekspresident Barack Obama har brutt normen om å kritisere etterfølgende presidenter da han hevdet at ”amerikanske verdier står på spill”.

En britisk underskriftskampanje som ønsker å nekte Trump innreise i Storbritannia har sanket over 1.5 millioner underskrifter. Dog har statsminister Theresa May sagt at hun ikke vil trekke invitasjonen da det fortsatt er i ”nasjonens beste interesse”. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn mener May og hennes regjering må revurdere situasjonen.

Det gjenstår å se om saken skal debatteres i parlamentet. I Storbritannia er myndighetene forpliktet til å svare på en kampanje som mottar 10.000 underskrifter. Får den over 100.000 skal det vurderes å ta saken opp til debatt.