Trump passerer en millliard treff på Google

Publisert:31. januar 2017Oppdatert:31. januar 2017, 14:31
Søkeordet Trump dominerer internettet.

Søkeordet “Trump” har nå flere treff enn Elvis, Harry Potter og Jesus. 

Grafen er hentet fra Google Trends.

Det meste handler om Donald Trump om dagen. Mannen som nettopp er blitt innsatt som USAs 45. president dominerer i tradisjonelle medier, i sosiale medier og i alternative medier. Et raskt google-søk viser at søkeordet ”Trump” gir drøye en milliard resultater. Det er flere enn Jesus.

Google trends viser når og hvor søkeordet Trump har vært mest brukt. Grafen viser en gradvis økning siden kandidaturet ble lansert.

Noen mindre topper kan forklares med de mange skandaløse medieoppslagene, som for eksempel skandalevideoen som ble publisert i begynnelsen av oktober. Rundt 6. november, og frem til valget var vunnet, eksploderte interessen. I kjølvannet av presidentens innvandringsnekt er søkeordet Trump på sitt høyeste siden valgnatten.  

Målingen av interessen for søkeordet Trump måler alle andre land relativt til USA som har en score på 100. Canada inntar dermed andre plassen med 77, etterfulgt av (noe overraskende) Kenya med 46 og Irland 42. Norge (31) deler niende plassen med Nigeria rett bak Storbritannia.

President Trump har i det hele tatt vært et hett navn på internett helt siden han lanserte sitt kandidatur i 2015. I 2016 var det amerikanske valget det overlegent mest diskuterte temaet på sosiale medier. På valgnatten hadde temaet generert 75 millioner tweets, til forskjell fra 31 millioner under valgnatten i 2012. Mer enn 115 millioner mennesker diskuterte hendelsen på Facebook.