- Nå er det nok for pokker

Publisert:25. januar 2017Oppdatert:26. januar 2017, 23:36

Blogger Kristin Gjelsvik raser mot medienorge i blogginnlegg.

“Det nærmer seg ett år siden jeg satt meg ned foran et kamera og raste mot normaliseringen av plastisk kirurgi. Jeg var fly forbanna – både på bloggerne som gikk i tet, men også på samfunnet som bare aksepterte en slik utvikling. Jeg var rasende på media som klappet i sine hender over enda flere klikk, da de frontet artikler som fremmet det usunne og det uekte, uten å tenke over hvilket press de bidro til.”

Den populære bloggeren uttaler at hun føler seg helt alene i kampen mot kroppspresset. På bloggarrangementet Vixen Blog Awards vant hun «hedersprisen» for hennes engasjement rundt dette temaet. Likevel var det ikke en eneste nettavis som omtalte prisen.

“Ett år har gått, og situasjonen er verre en noen gang. Vi blir daglig utsatt for et umennesklig kroppspress, og både bloggere og media fraskriver seg ALT ansvar. De gir blanke F i hvordan de påvirker, for det eneste som betyr noe er hvilke saker eller hvordan de kan sjokkere, for å håve inn flest mulig klikk og penger. De driter loddrett i hvordan DU har det, eller om du blir påvirket, for ansvaret hviler på dine egne skuldre, sies det. Pokker ta!”

Bergensjenten kritiserer flere bloggere for å bidra til å opprettholde kroppspresset. Hun mener bloggerne må ta ansvar og ta situasjonen på alvor. Hun avslutter det rasende blogginnlegget med en viktig beskjed til leserne sine.

“Kjære deg, ALDRI la noen i denne verden gi deg følelsen av at du ikke er god nok. ALDRI la noen i denne verden inspirere deg til å endre ditt unike utseende! ALDRI finn deg i at dette er utviklingen… Ikke la deg bikke under for presset, stå imot galskapen, og elsk deg selv… Tro på deg selv!”