Manchester United videre til FA cupens femte runde

Publisert:31. januar 2017Oppdatert:31. januar 2017, 14:10
Henrik Mkhitaryan scoret et av målene mot Wigan. Bildet er fra oppgjøret mot Zorya Lugansk 08.12.16

Manchester United med oppskriftsmessig hjemmeseier mot Wigan. 

Det var et noe B-preget mannskap Jose Mourinho stilte med hjemme mot Wigan på søndag i FA cupens fjerde runde. Portugiseren gjorde hele ni endringer fra laget som slo ut Hull i ligacupen for 4 dager siden.

Kampen åpnet usedvanlig tregt fra hjemmelaget, som slet med å bryte i gjennom et hardtarbeidende Wigan-lag. Laget som ligger på nedrykksplass i Championship har hatt en stigende formkurve, og kom til Old Trafford med tre strake seire i bagasjen.

Det skulle gå 32 minutter før tilskuerne fikk se kampens første virkelige høydepunkt. I en kontring der ballen gikk hurtig i lengderetning fikk etter hvert unggutten Timothy Fosu-Mensah slått et perfekt innlegg på bakre stolpe. Henrik Mkhitaryan kom skliende inn på bakerste stolpe, men uheldigvis for armeneren føk ballen til side for mål.

Wigan-kollaps i andre omgang

Ti minutter senere fikk United hull på byllen. Utskjelte Wayne Rooney fant utskjelte Bastian Schweinsteiger på høyre flanke med en lissepasning. Tyskeren så opp og slo et innlegg med unormalt mye luft mot bakerste stolpet. Der dukket Marouane Fellaini opp og stanget inn 1-0 til United.

I andre omgang så det ut til at Uniteds powerplay begynte å gi resultater, og stadig flere Wigan-spillere lot til å miste krefter etter å ha løpt mye uten ball. Det gikk da heller ikke mer enn 13 minutter før Antony Martial fant Chris Smalling bakerst i feltet og midtstopperen headet kontant inn 2-0.

Etter det så det ut til at luften gikk ut av Wigan. Kampen utviklet seg til å bli en standard transportetappe for United, som la på til 3-0 ved Mkhitaryan og til slutt 4-0 ved Bastian Schweinsteiger.

Dermed lever drømmen om cuptrippel for Manchester United. Neste utfordring er hjemme mot Hull på onsdag når det er klart for midtuke-runde i Premier League.