Kamp om dagen, kos om kvelden

Publisert:22. januar 2017Oppdatert:25. januar 2017, 10:54
Løping var et av høydepunktene under årets NAKA. Foto: Mina Marlen Apalvik Gombos

Sjøkrigsskolen arrangerte Nasjonalt Kadettstevne i helgen

Fredagens raskeste jente, Oda Marie Buraas fra Sjøkrigsskolen. Foto: Lene Stenersen

NAKA er en arena for å bygge lagfølelse; bidra individuelt og med lagsinnsats for fellesskapets ære og berømmelse, skrev Jon Ivar Kjellen, sjef for Sjøkrigsskolen i et velkomstbrev til deltakerne. 

For 58. år på rad arrangeres konkurransen mellom landets krigsskoler. Planleggingen er krevende og har pågått siden november. 

– Det er et stort arrangement der vi skal organisere 400 mann, og 150 av dem er tilreisende fra Luftkrigsskolen og Krigsskolen. I tillegg er det veldig mye som skal skje. Det er seks idrettslige konkurranser, i tillegg til arrangementer hver kveld, sier Karen Sofie Simonsen, sjef for årets arrangement til Bymagasinet, og legger til at selv om det er mye arbeid, har det også vært mye moro. 

Sosial konkurranse

  Det er viktig for arrangøren at NAKA er et arrangement som forener konkurranse og det sosiale. Et av høydepunktene er Battle of The Bands, som kombinerer begge deler: 

  – Battle of the Bands er et av høydepunktene. Der spiller skolebandene mot hverandre. Premien er en tresstatue som heter Max. Det har vært tradisjon å stjele ting fra hverandre i barene når man besøker andre krigsskoler. Dette gikk litt for langt, så Max måtte kjøpes inn som det eneste som er lov å stjele, sier arrangementsjefen. I år vant Krigsskolen, og Max som hadde bodd i Trondheim nesten et år nå, måtte pakke kofferten. 

  Gull i fotball, sølv i løping

  Fredagen var en tung idrettslig dag bestående blant annet av de to prestisjefylte konkurransene løping og svømming. Sjøkrigsskolen gikk av med seieren i fotballen, men måtte nøye seg med en andreplass i løpingen. Lagleder for Sjøkrigsskolens fotballag, Theodor Helland, mener seieren skyldes at alle får være med, og at fotballaget har en plan:

  – Vi er flinke til å ha en åpen og inkluderende trening, som gjør at vi får veldig mange spillere å velge mellom. På uttakstreningen hadde vi førti spillere. Som lag har vi en klar plan om hvordan vi skal spille, og når vi klarer å forholde oss til den planen, så får vi egentlig ingen store problemer, sier laglederen til Brostein, og legger til at neste mål er den høyhengende førstepremien i Nordisk Kadettstevne til høsten. 

  Oda Marie Buraas fra sjøkrigsskolen var raskeste jente, og var til tross for at Sjøkrigsskolen ikke nådde toppen, fornøyd med egen innsats: 

  – Planen var å holde foran hele tiden, siden jeg er veldig dårlig til å ta igjen, og det klarte jeg!, sier kadetten til Bymagasinet