- Jeg har alltid hatt troen på meg selv

Publisert:26. januar 2017Oppdatert:29. januar 2017, 19:26
Lars Kjemhus (22) gav aldri opp drømmen om å bli proff fotballspiller. Foto: Sogndal fotball

Unggutten Lars Christian Kjemhus kom seg aldri til toppen i brann. Til våren spiller han sin andre sesong i tippeligaen, for eliteklubben Sogndal. 

Fotballtalentet fra Bønes spilte i Brann fra han var 14 til 18 år. Det var stor konkurranse om plassene og Lars var aldri en av dem som fikk tilbud om å spille med A-laget. 

- Jeg var rett og slett ikke god nok. Det var mange som var bedre, og de fikk sjansen foran meg. Det hadde jeg forståelse for, men jeg gav likevel ikke opp. Det var jo fotballspiller jeg skulle bli. Jeg begynte derfor å trene enda hardere, både på trening, men mest av alt utenom treningstidene, sier Lars til Brostein.  

Bønesgutten brukte alle døgnets timer på fotball. Han kunne være på fotballbanen fra tidlig om morgenen, og være den siste som gikk da lysene ble slukket. Han hadde satt seg et mål. 

- Etter hvert følte jeg at jeg at det stoppet litt opp for meg i Brann. Jeg måtte ta steget videre og finne en klubb jeg virkelig kunne utvikle meg i. Jeg hadde tro på at om jeg bare trent hardt nok, ville det åpne seg en mulighet. 

Etter tøffe tider i Brann byttet Lars klubb til Fana fotballklubb. Der opplevde han en større glede rundt det å spille fotball og han følte han utviklet seg som spiller. 

- Da jeg skjønte at veien opp på A-laget til Brann ble litt for lang for meg, var det på tide å dra videre. Jeg måtte finne en klubb jeg virkelig kunne utvikle meg i. Jeg visste at treneren i Fana hadde mange kontakter og var god på å utvikle spillere. Så det var bare opp til meg der. Ble jeg god nok så kom sjansene mine i høyere divisjoner. Og etter to sesonger i Fana gikk det akkurat som jeg hadde sett for meg.

- Det var i Fana det løsnet skikkelig for meg. Jeg fikk spille fast i 2 divisjon og utviklet meg mye med tilliten jeg fikk. Så jeg er veldig glad for den avgjørelsen jeg tok med å forlate Brann og gå til Fana.

Etter en treningsleir i Spania med Fana utmerket 22-åringen seg i en treningskamp mot Kristiansund. Det skulle vise seg å bli starten på karrieren i Sogndal. 

- At jeg endte opp i Sogndal hadde jeg ikke trodd skulle skje. På den siste dagen av treningsleiren fikk jeg beskjed om at Sogndal ville ha meg. Så da var det rett hjem og opp til Sogndal med en gang. Når jeg i ettertid fikk høre hvordan det gikk seg til så er det en god blanding av mye tilfeldigheter og dyktighet. Sogndal var på jakt etter en venstrekant og fikk høre om meg gjennom treneren til Kristiansund. 

Nå ser Sogndalspilleren fram til sin andre sesong for tippeligaklubben. Han har også store drømmer om framtiden. 

- Å spille for Sogndal er helt supert. Vi er en god gjeng på laget og har en god trener i Eirik Bakke. Det eneste jeg har å utsette på det er at Sogndal er en liten bygd med veldig få folk. Det er en stor forskjell fra Bergen. Men jeg stortrives på laget. 

- Målet om framtiden er å komme seg videre fra Sogndal til en bedre klubb. Og drømmen er å spille i utlandet for en bra klubb.