Enkeljympa – et alternativ for de som hater fotball

Publisert:26. januar 2017Oppdatert:26. januar 2017, 18:13
Full rulle og god stemning. Enkeljympa er trening med enkle og funksjonelle øvelser til variert og fengende musikk.

Den 7. mars får utviklingshemmede i Bergen et helt nytt idrettstilbud. Da starter idrettslaget Friskis og Svettis opp med Enkeljympa i splitter nye lokaler i Energisenteret på Haukeland barne- og ungdomssykehus.

Enkeljympa kan helt kort beskrives som bevegelsesglede til musikk. Hver og en deltar ut i fra egne forutsetninger, og alle skal oppleve at her blir både kondisjon og styrke utfordret. Er du nysgjerrig på hvordan treningen foregår kan du sjekke ut .

- Vi ser at Enkeljympa er et tilbud som blir svært godt mottatt rundt om i landet.

Cathrine Nøttingnes er initiativtaker for oppstarten av Enkeljympa, og jobber til daglig som rådgiver i Helse Bergen. Hun har i mange år jobbet som fysioterapeut for barn og unge med funksjonsnedsettelse, og har vært instruktør i Friskis og Svettis for funksjonsfriske i 3 år. Hun sier til Bymagasinet at det har vært viktig for Friskis og Svettis Bergen å utvide tilbudet til andre grupper i idrettslaget. ”Styret og instruktører har vært svært positive til at vi skal få dette til og flere i foreningen har tatt kurset Enkeljympa.”

Hun tror Enkeljympa kan være et fint alternativ for de som ikke har så lyst til å drive med lagidrett. - Bevegelse til musikk er noe de fleste av oss finner glede i, og ved å ta i bruk ulike øvelser trener vi både kondisjon, styrke, kroppsbevissthet og balanse. Også er det gøy!

Krevende oppstartsfase

Cathrine sier hun gleder seg til oppstarten, men er samtidig spent på hvor mange som kommer på første trening.  I forrige uke kunne man lese i  at det kun var en som møtte opp på åpen dag for funksjonshemmede i Åstveit svømmeklubb. Det samme problemet beskriver Cecilie Holm som er ansvarlig for stjernelaget i Søreide IL, et fotballag for barn med utviklingshemming. Hun sier til Bymagasinet at det tok tid før de fikk spillere på laget: - Det er vanskelig å rekruttere i denne gruppen, for det er litt vanskelig å gå direkte på folk. Spillerne har etter hvert rekruttert seg selv gjennom foreldre. Det har kommet to som har likt seg, så har de gjerne fått med seg flere. Det er sånn vi har vokst.

I en by som kan skryte av et veldig godt tilbud til utviklingshemmede som spiller fotball, ønskes et alternativt idrettstilbud som Enkeljympa velkommen. Kanskje kjenner du noen som kunne tenke seg å være med?