Vil kjempe i toppen

Publisert:24. november 2016Oppdatert:24. november 2016, 12:13
OPP OG FRAM. Når oppkjøringen til en ny sesong setter i gang, ser Sandviken oppover på tabellen. Her under en treningskamp mot byrival Arna-Bjørnar i fjor. FOTO: Stine Christensen.

Etter en sesong langt over forventningene, ønsker ikke Sandvikens fotballdamer å se seg tilbake. 

FORNØYD. Sandviken-trener Øyvind Nordtvedt er storfornøyd med årets sjetteplass i Toppserien. FOTO: Sandviken Toppfotball.

– Vi er veldig fornøyd med sesongen i år. Vi hadde en tøff målsetning om en topp syv-plassering, og vi klarte en sjetteplass.

Det forteller Sandviken-trener Øyvind Nordtvedt.

En miks av talenter og rutinerte

Treneren mener at det som gjorde sesongen bra var at de spilte jevnt godt gjennom hele året.

– Det var ingen fare for nedrykk, slik det har vært tidligere sesonger. Vi kunne hele tiden se oppover på tabellen, sier han.

Han mener at deres blanding av gammelt og ung, rutinerte spillere og fremadstormende talenter fungerte bra. Nordtvedt er fornøyd med at de fikk beholde mange av de samme spillerne fra året før.

Kaptein Karoline Isabell Bakke trekker frem at laget har et godt samhold med god energi både på og utenfor banen. Det eneste hun savnet denne sesongen, var flere scorede mål.

Best i by´n  

Med en sjetteplass i Toppserien i år, endte Sandviken også med å bli best av Bergenslagene. Rivalen Arna-Bjørnar ble til slutt nummer åtte, to små poeng bak Sandviken.

– Det er første gangen på i hvert fall syv år at vi er over Arna-Bjørnar på tabellen. Det er ikke et mål vi har, men det er veldig gøy å være best i byen, sier trener Nordtvedt.

Kaptein Bakke uttrykker også glede ved å være med på utviklingen til Sandviken.

– Det er fantastisk gøy, og det er veldig deilig å få uttelling for det arbeidet vi legger ned, forteller hun. 

Tre spillere må erstattes

Nå er Stine Andreassen, Åsne Takle Eide og Isabelle Gjerde på vei ut av klubben. Planen er at alle tre skal erstattes.

– Vi jobber med å erstatte disse, men ingenting er foreløpig bekreftet, sier Nordtvedt.

Han forteller at de ser både i utlandet og nasjonalt når de ser etter nye spillere. I tillegg følger de med på lokale talenter.

– Vi ønsker jo å finne så gode som mulige spillere i de posisjonene vi trenger nye spillere i, legger han til.

Vil etablere seg i toppen

Nordtvedt forteller at de ikke har satt noen målsetning for neste sesong ennå, men at de har noen tanker om hva de ønsker å oppnå.

– Vi ønsker å fortsette der vi er nå. Vi ser oss ikke tilbake nå, og vi vil være minst like gode neste år. Det vil være med i tankene under sesongoppkjøringen og etableringen av neste års spillerstall.  

Også kapteinen ser frem til ny sesong og trekker fram de ulike spillerne de har i laget.

– Jeg tror det kan bli veldig spennende neste sesong. Sandviken har mange unge og lovende spillere som jeg virkelig synes har tatt steget. Vi gjør alltid vårt beste, så da gjenstår det bare å se hva som skjer neste år, forteller hun.