Taco-gull til Bergen

Publisert:4. november 2016Oppdatert:5. november 2016, 16:03
NORGES BESTE TACO. Cecilie Kirkebø og Edwin Rivas Lopez. FOTO. Mathias Kolberg Eriksen

Kitchen and Table fra Bergen gikk seirende ut fra finalen i NM i taco på fredag.

På fredag arrangerte Arla NM i taco for fjerde år på rad. Mathallen i Oslo var fylt med tacoelskere og finalister fra hele Norge, med internettkjendisen «Chili Klaus» som hoveddommer. Kitchen and Table fra Bergen gikk av med den gjeve seieren, og slo blant annet fjorårsvinnerne 4 Gringos fra Oslo.

–Vi er kjempefornøyde! Selve konkurransen var veldig bra. Vi fikk litt tid til å forberede maten og det var veldig god stemning. Vi hadde det veldig gøy, sa en smørblid Cecilie Kirkebø fra Kitchen and Table etter konkurransen.

Kitchen and Table tok med seg oppskriften de vant med i delfinalen; en svartbønne tortillalefse med sjøkreps, chilipaste, chorizokrem, ananassalsa, reddik og grapefrukt. Den uortodokse tacoen sørget for seier i Mathallen.

– Hva var det som gjorde at dere vant i dag?

– Det var nok kreativiteten, smakskombinasjonene, det spenstige og det frekke. Vi er veldig opptatt av at maten skal være litt «frekk», både i konkurranse og i restauranten. Vi liker å leke oss med mat, rett og slett. Hvert øyeblikk når det er ledig så leker vi oss.

I tillegg til premien på 25 000 kr og tittelen «Norges beste tacokokker», skal Kirkebø og kollegaen Edwin Rivas Lopez ta med vinnertacoen hjem til Bergen

– Det blir nok en feiring i dag, det gjør det. I tillegg skal vi ta vinnertacoen og sette den på menyen på restauranten hjemme.