Stjerneshow

Publisert:12. november 2016Oppdatert:12. november 2016, 16:50
ASTROLOGISTJERNER. Sol W.Jonassen (t.v.) og Katharina Marion Tabitha Westblikk jobber som astrologer og healere i Bergen. Dagens stjernesituasjon krevde en kveld med astroforedrag og meditasjon. FOTO: Nikita Solenov.

Føler du deg uforklarlig lammet og utenfor for tiden? Lurer du på hvem som egentlig burde blitt president i USA? Stjernene har sterke meninger om dette.

STJERNEKART. Dette er horoskopet til Bernie Sanders, og er visstnok svært spesielt. Foto: Charlotte Lilleheil

«Zeitgeist», eller nåværende situasjon, er svært spesiell, i følge astrolog Sol Jonassen. Hun og kollegaen Katharina Westblikk avholder astroforedrag en kald høstfredag i Bergen for å snakke om dette.

Neptun i fiskene. Tre ord som høres uskyldig ut. Men nei. Siden 2011 har ubevissthetens hersker Neptun hersket over de empatiske, men akk så viljeløse fiskene, og du kan oppleve å sitte fast i din egen suppe. Fisken kan bli for svømmende, i verste fall en snyltefisk og det ubevisstes hav er uoversiktelig.

–Vi må ta lærdom av fiskens motsetning Jomfruen, som står for kontroll og mindfullness, sier Jonassen og ber de syv som har møtt opp til foredraget fokusere på ærlighet for å kravle seg opp av suppen. Samt kvitte seg med giftige relasjoner.

–Å være fanget i en giftig relasjon er som å være fanget i mors liv. Hos en mor som bruker heroin, sier Jonassen, som ikke er redd for å sprite opp foredraget med metaforer. For  med fiskene i Neptun kan en føle seg fanget i livet, på grunn av strukturer man ikke kan påvirke.

Ikke spådomsverktøy

Men hvordan kan planeter og stjernebilder lysår unna oss på jorden påvirke oss så mye? Så mye at vi faktisk svømmer i en suppe av kaos, helt frem til 2024?

Jonassen snakker om kvantemekanikk. En forbindelse som påvirker en annen selv uten kontakt. Hun forteller vi kan ha kvante-sex med noen på andre siden av jordkloden («anbefales»).

–Bare sørg for at den andre parten er med på det, sier Katharina Westblikk humoristisk.
Hun forklarer at mange feilaktig tror astrologi handler om spådommer, og forbinder det med ukebladhoroskop.

–Mennesker har fri vilje. Dette er ikke et spådomsverktøy, jeg vil heller si det er et verktøy som kan brukes til å forstå hvorfor ting er som de er. Kort sagt kan man si at alt er sykluser. En av syklusene vi forstår og aksepterer er årssyklusen rundt solen. Vi vet vi må gjennom de forskjellige årstidene. Alle planeter har sin egen syklus. Når vi forstår disse og studerer disse syklusene bakover i historien eller i eget liv, er det ikke vanskelig å se at det påvirker oss, sier hun.

Meditasjonsjuice.

Det to foredragsholderne gir de syv fremmøtte valuta for inngangspengene, med fargerike og terapeutiske foredrag. Etterfulgt av en felles meditasjon som en av deltagerne omtaler som “juicen” på denne astrofredagen.

Dedikert publikum til tross, oppmøtet var lavere enn forventet.

–Litt skuffende, da det var fullt hus forrige gang. Men vi har mest webinar sier Westblikk. Hun har blant annet en femårig astrologutdanning i bagasjen, og har jobbet mye for å kunne leve av lidenskapen sin.

–Med to små barn som jeg har vært alene med i tillegg, så har det ikke alltid vært lett. Men når man har et mål klarer man det. Om man har tro, sier hun, og forklarer at hun i tillegg har astroyoga, workshops, personlige konsultasjoner med en variert kundegruppe («alt fra leger til hippier») og tilbyr healing.

Healing kommer hun også inn på i foredraget, når hun forklarer hvilke prøvelser vi går gjennom nå. Vi snakker om Herkules kamp mot det åttehodete monsteret Hydra. Kort sagt må vi få monstrene våre opp i lyset, så vi kan hogge hodet av dem istedenfor å gjemme dem til å vokse inni oss. Det gir mening, selv for uinnvidde gjester som oss.

Sanders for president!

I USA har astrologi og New Age en helt annen størrelse, spesielt på vestkysten. Både Jonassen og Westblikk jobber mye internasjonalt, og sistnevnte kommer nettopp fra en stor konvensjon  i Los Angeles.  Her var det stort fokus på presidentvalget, og Jonassen trekker frem horoskopet til en spesiell kandidat på foredraget.

–Bernie Sanders har et helt spesielt horoskop. Han er her på jorden for en grunn, forklarer hun og peker på tegn vi uinnvidde ikke helt oppfatter.

Mange fordommer

–Blir dere ofte møtt med skeptiske holdninger?

–Jeg bryr meg ikke, sier Westblikk. Jeg synes det er bedre at folk er skeptisk til det jeg sier enn at de svelger alt rått. De får sette seg inn i astrologi og ta en selvstendig vurdering.

Jonassen har barna på vanlig skole, og tror hun har en mer konservativ omgangskrets enn astrologkollegaen.

–Jeg er redd for at barna mine skal bli ertet. Det er mange foreldre som sikkert snakker om meg. Jeg er ikke som Katharina, som ikke bryr seg om hva folk sier. Men jeg har en historie med mobbing, og er nok ekstra var, forklarer hun.

Jonassen har jobbet som astrolog siden 1999, og selv om hun er anerkjent i bransjen opplever også hun utfordringer med yrket, både som healer og astrolog.

–«Alle» skjønner vitsen med å få en massasje, men det å utvikle seg selv blir sekundært for mange. Det havner ikke alltid på topp-ti-ting man ønsker seg. He-he.