Søt smak av bringebær

Publisert:23. november 2016Oppdatert:6. september 2018, 10:07
FORBRUKERTEST. Hvilken av disse julebrusene falt best i smak hos Bymag?

Noe godt, og mye dårlig. Her er årets julebrus!

1. Lerum julebrus
2. Ringnes julebrus
3. Lerum julebrus light
4. Hamar & Lillehammer bryggeri julebrus
5. Hansa julebrus
6. Rudolf og nissens lett julebrus
7. Aas julebrus
8. Mack God julebrus og godt nyttår
9. Dahls julebrus
10. Mack lett julebrus

Vi har testet ti ulike julebruser for å finne årets favoritt. Testen ble gjort i blinde og våre kriterier var farge, lukt, smak og julefølelse. Noen av brusene gav oss den deilige julefølelsen vi alle jakter etter nå i førjulstiden, men dessverre så overrasket flertallet av brusene oss med en dårlig smak og lite julefølelse.

Her finner du testresultatene rangert fra best til dårligst.

 

1. Lerum julebrus
Score: 8/10
Pris: 18,90,-

Testens vinner! Denne likte vi veldig godt. Lukten av den gav oss en god og etterlengtet julefølelse. Den har akkurat nok bringebærsmak i seg til å gjøre brusen god, men fortsatt bevare den røde «julebrussmaken» vi forbinder med denne årstiden. Denne brusen hadde en matt farge, og var derfor ikke blant de vi på forhånd hadde sett for oss som de beste. Men som vi raskt fikk erfare kan synet bedra.

 

2. Ringnes julebrus
Score: 8/10
Pris: 20,90,-

Denne brusen likte vi like godt som «Lerum julebrus», men da denne var hakket dyrere så havnet den også i neste rekke. Den er søt på smaken og hadde en god ettersmak. Den har en nokså svak lukt, og kunne nesten se litt oransjeaktig ut i fargen. Denne kan man trygt servere gjester i juletiden!

 

3. Lerum julebrus light
Score: 7/10
Pris: 22,50,-

Denne synes vi var veldig lik vinneren i smak, og det er kanskje ikke så rart når dette bare er light-versjonen av den? Eneste forskjell var at denne var litt mer beisk i smaken. Den var søt og god på smak, og med en matt farge. Lukten av den var litt svak, men etter å ha luktet på ti ulike varianter konkluderte vi at det i grunn var en positiv ting. Tommel opp!

 

4. Hamar & Lillehammer bryggeri julebrus
Score: 6/10
Pris: 13,30,-

Denne julebrusen er brun i fargen, noe som gav oss alle en skepsis før vi smakte den. Likevel var det enighet om at dette var en veldig god brus. Denne scorer høyt fordi den er billigere enn «Hansa julebrus» og «Rudolf og nissens lett julebrus», som også har 6/10 i score. Samtidig så både lukter og smaker den champagnebrus, så det er nok noe av grunnen til hvorfor den ikke gikk helt til topps. Den gav oss ikke den julefølelsen vi er på jakt etter.

 

5. Hansa julebrus
Score: 6/10
Pris: 15,90,-

En av oss beskrev lukten som «kunstig sukkerfri bringebærsaft». Likevel viste smaken seg å være friskere enn først antatt. Denne brusen var god og vi syntes den var fin og sprek i fargen.

 

6. Rudolf og nissens lett julebrus
Score: 6/10
Pris: 22.90,-

Denne brusen er litt oransje i fargen, noe vi ikke likte. Smaken var god i begynnelsen, en smak av jul. Men ettersmaken av den likte vi ikke. Vi syntes den var veldig tam og dominerende og derfor når den ikke høyere enn en sjetteplass i vår test.

 

7. Aass julebrus
Score: 4/10
Pris: 19,90,-

Denne brusen har en veldig fin mørk rødfarge, og basert kun på det var denne en forhåndsfavoritt hos oss. Dessverre så møtte ikke smaken forventningene. Etter vår mening var denne for søt og veldig kunstig i smaken. Vi syntes at den smakte litt som dårlig snop. Denne likte vi ikke.

 

8. Mack god julebrus og godt nyttår
Score: 3/10
Pris: 22,50,-

Selv om denne har fått en 8.plass blant ti mulige kan vi allerede her erklære testens store taper. Brusen har en fin mørk rødfarge, noe som for oss er veldig tiltalende, men da første reaksjon var å rope ut «NEI!», så sier det seg selv at denne ikke gjorde det særlig bra i vår test. Den smakte dårlig bringebærsnop med en enda verre ettersmak. Den smakte heller ikke «vanlig» julebrus. Vi syntes at det var veldig skuffende at noe som ser så bra ut smaker så dårlig.

 

9. Dahls julebrus
Score: 3/10
Pris: 14,90,-

Testen vår hadde bare to ulike brune julebruser med, og det skulle vise seg å være stor forskjell på dem. Denne hadde en lukt som minnet samtlige av oss om alkohol og etter litt tenketid ble vi enige om at den luktet som vodkaredbull. Det er ikke noe man forbinder med julebrus, så for oss ble det helt feil. I forhold til de andre brusene var denne sur i smaken, så det kan jo være et alternativ for de som ikke vil ha en alt for søt julebrus. Samtidig vil vi ikke anbefale denne, da den heller ikke smakte godt. Tommel ned!

 

10. Mack lett julebrus
Score: 3/10
Pris: 22,50,-

Denne var ikke en soleklar sisteplass, men sammen med «Mack god julebrus og godt nyttår» og «Dahls julebrus» kan vi si at den tok en slags delt taperplass. Denne var matt og rosa i fargen og hadde en svakt lukt. Smaken derimot var veldig kunstig og gav en dårlig ettersmak som satt i lenge. Kanskje vi skal gå så langt å fraråde dere fra å kjøpe denne? Vi likte den vertfall overhodet ikke.