Sjekk status for ditt skisenter her

Publisert:23. november 2016Oppdatert:12. desember 2017, 07:29
Ekstra lang sesong: Påsken kommer seint til neste år, noe som gjør at skisentrene trenger en skikkelig snøsåle før de kan åpne. (ILLUSTRASJONSFOTO)

Bare Myrkdalen Fjellheisar er sikre på å være åpen til helgen.

 

– Hvordan står det til hos de andre skisentrene rundt Bergen?

 

Voss Resort

 

– Det så lovende ut i går, men nå har det snudd til plussgrader her. Vi håpet å åpne lørdag 26. november, men det ser ikke så lovende ut med været. Vi trenger litt mer snø på toppen, så krysser vi fingrene for neste helg igjen, sier Anna Bryn, daglig leder i Voss Fjellheisar.

 

Eikedalen skisenter

 

– Det ligger litt snø her, men ikke nok til å åpne. Vi har satt åpningsdatoen til 10. desember. Ofte har vi kunnet åpne rundt den datoen, men det avhenger av at vi får mer snø. Det ser vekslende ut på værmeldingen framover, så det er ikke helt klart. Det ser ut som at det skal komme snø og regn om en annen, sier Frode Hoff Laupsa, på skiutleien i Eikedalen.

 

Røldal skisenter

 

– Her har vi planlagt åpning til helgen, men den endelige avgjørelsen blir tatt i morgen. Vi må se det an med værmeldingen, fordi det er meldt blandet vær. Det regner i dag, skal snø i morgen, før det er meldt regn igjen på fredag. Vi hadde rundt en halvmeter snø før det begynte å regne, og har produsert litt kunstsnø. Men sen påske gjør at vi må ta skikkelige vare på sålen, sier Oddvar Bratteteig, daglig leder Røldal skisenter.

 

Myrkdalen Fjellheisar

 

– I helgen åpnet vi Myrkdalsekspressen, Kari Traa-trekket og barnetrekket. Vi vurderer om vi skal åpne mer til helgen. Men det må vi vurdere når det nærmer seg, siden det er meldt regn på fredag, sier Trygve Trondsen hos Myrkdalen Fjellheisar.