– Publikum tar helt av i Bergen

Publisert:3. november 2016Oppdatert:3. november 2016, 13:10
VENTETIDEN ER OVER. Kvelertak er tilbake med nytt album og et forrykende sceneshow. FOTO: Paal Audestad/Pressebilde Petroleum Records

Konsertene ble utsatt flere ganger, men nå er ventetiden over. I kveld står Kvelertak på scenen i Bergen.

– Vi trengte litt tid på å komme oss til hektene igjen etter mye turnering.

Dette forteller Erlend Hjeltvik, vokalist i hardcore/metal-bandet Kvelertak. På grunn av innspillingen og slippet av det nye albumet deres «Nattesferd», måtte bergenserne være tålmodige og konserten utsettes flere ganger. Vokalisten kan fortelle at de gjorde dette for å lage ei så god plate som mulig.

– Det tok litt lenger tid enn det vi hadde trodd, og vi håper publikum ikke er sure på oss for det. Vi gleder oss til å spille det nye albumet live i Bergen, sier Hjeltvik.

– Vårt beste album til nå

Nå er imidlertid ventetiden over. I kveld får bergenserne det de har ventet på, bandet skal på scenen på USF Verftet, med det nye albumet og hvis vi skal tro vokalisten, et nytt forrykende sceneshow.

I 2010 debuterte Kvelertak med albumet med samme navn, og opplevde hyllest fra både publikum og kritikere. Oppfølgeren «Meir» kom to år senere, og albumet vant de blant annet Spellemannsprisen for. I vår kom den nye plata «Nattesferd». Hjeltvik kan fortelle at bandet er veldig fornøyde med det nye albumet.

– De andre platene måtte vi lage fort. Denne gangen tok vi oss lenger tid. I mine øyne er det vårt beste album til nå, sier han.

Liker seg i Bergen

Det begynner å bli noen år siden metal-bandet spilte i brosteinsbyen. Hjeltvik mener Bergen er en god by for bandet, sammen med andre norske byer.

– Vi gleder oss veldig til å spille i Bergen, der er det alltid god trøkk!

Fremtiden bringer turnering i Norden og Europa, men vokalisten er klar på hva som er aller kulest:

– Det er ekstra stas når vi kan fyre av med litt mer i de store norske byene.