Kampen om sølvet

Publisert:5. november 2016Oppdatert:7. november 2016, 18:05
HEIA BRANN. Uansett resultat har bergenserne grunn til å feste i morgen.

I morgen braker det løs. Brann stadion skal fylles til randen med engasjerte supportere.

Morgendagens kamp mellom Brann og Sarpsborg 08 drar supporterne til stadion. Mange har forhåndsbestilt billetter til sesongens siste kamp, og det begynner å bli trangt om plassene. Etter 14 spilte kamper har de et snitt på 12000 tilskuere, men morgendagens avgjørende kamp er mer ettertraktet. Maksimal kapasitet på stadion er 17686, og lørdag formiddag passerte billettsalget 17000.

– Det er noen ståplasser igjen på Fjordkraft-tribunen. I tillegg er det noen ståplasser for syngende supportere på Frydenbø-tribunen, forteller kommersiell leder for sportsklubben Brann, Camilla Schutz. Hun synes det er fantastisk at det blir fullt på en den spennende avslutningskampen.

Forventer fullt hus

«Mini» er bartender på fotballpuben, og forteller at også de venter fullt hus i forbindelse med søndagens kamp.

– Vi har plass til 500 stykker, og forventer faktisk stinn brakke. Vi kjører på fra klokken tolv, og gir full pupp med Brann-sanger og god stemning. Det er mange som vil komme i stemning før kampen, så vi setter alle mann til pumpene for å si det sånn.

Fra fotballpuben vil gjestene bli fraktet i gratisbusser til stadion.

Mer enn bare fotballkamp

– Får vi det trøkket på tribunen og den gutsen som var mot Rosenborg, så skal vi slå Sarpsborg også. Det tror jeg vi gjør,

Om det blir sølv eller bronse  får vi svar på i morgen klokken 19.45, men Brann får medalje uansett.

– Det skal vi markere og feire sammen med våre supportere. Vi oppfordrer dem til å komme tidlig og stå igjen etter kampen, sier Schutz. I tillegg til medaljeutdeling blir det også ulike kåringer, og markering av Erik Huseklepps siste kamp som Brannspiller.

Selv om «Mini» er fast bestemt på at det blir sølv, og stillingen blir 3-1, er han også fornøyd med bronse.

– Dersom det blir bronse tror jeg ikke det legger noen demper på den videre feiringen hos oss.

Festen avsluttes på fotballpuben, og det er forventet at noen av Brann-spillerne vil ta turen på kvelden. «Mini» lover full fest uansett resultat.

– Vi kommer i hvert fall til å kjøre fest. Dette er slutten av sesongen, og da tror jeg at det blir mange egenmeldinger på mandagen, sier han og ler.