Høy bartefaktor på Garage

Publisert:27. november 2016Oppdatert:27. november 2016, 21:27
ENERGI: Hoggormsafari avslutet kvelden med høyt tempo og høyt volum. FOTO: Charleen Vetås

Fire anmeldelser av fire artister.

Morgan Olai
New Age Disco Boys
Don Wild

Denne uken ble det arrangert en konsertkveld på Garage til inntekt for Movember Foundation. Kveldens artister var Morgan Olai, New Age Disco Boys, Don Wild og Hoggormsaff. Fire ganske ulike band og artister som til sammen gjorde kvelden til en helaften.

Her kan du lese om de ulike konsertene:

Behagelige toner

Morgan Olai var den heldige som fikk åpne showet. Tøff som han er stod han på scenen alene, med bare gitaren å støtte seg på. Han startet med å prate litt, slå av noen vitser, og det falt godt i smak hos publikum. Han spilte bra på gitaren og støttet det opp med en veldig fin vokal. Det er tydelig at han har gjort dette før. Bart hadde han også. Veldig passende for anledningen.

Stemningen i lokalet var veldig avslappet og casual under denne konserten. Garage var langt i fra fylt opp, men de få som hadde møtt opp var likevel nok til å skape en stemning. Samspillet mellom ham og gitaren funket veldig bra, og alle sangene han fremførte hørte til under den behagelige sjangeren indie pop.

Konserten varte i rundt 20 minutter, og gradvis bygget han opp publikum. Det var god applaus fra første stund, og etter siste sang var det jubel. Jentene i første rekke sang med ved flere anledninger, med et flørtende blikk og leken dans. Det var tydelig at de var fans av ham.

Avslutningsvis ba ham publikum gå inn på facebook og like siden hans. Det har seg nemlig slik at kompisen hans «unfollowed» ham noen dager i forveien, og dermed har han akkurat 400 «followers». Det syntes han så rimelig teit ut, «så vær så snill, gå inn og lik siden min!». Denne vitsen, som alle andre vitser han kom med denne kvelden falt godt i smak hos publikum. Bra konsert!

Ikke akkurat disco

Da New Age Disco Boys entret scenen ble stemningen en helt annen. Lydnivået ble skrudd opp mange hakk og sjangeren var plutselig punk rock. Her snakker vi høy energi fra første sekund. Også her var det mange med bart. Plusspoeng for det!

Bandet spilte bra sammen og det var tydelig at de virkelig liker det de holder på med. Gitaristene var over alt på scenen. De gjorde mange forsøk på å danse samtidig som de spilte gitar, og det hele ble bare mange rotete bevegelser. Samtidig så fikk de publikum med seg, og energien deres gikk fra casual i den første konserten til brukbart høy i den andre.

Vokalisten hadde en fin vokal så konsertopplevelsen var bra. Det var også mye skriking, så man må like denne typen musikk for at konserten skal falle i smak. Alle sangene hadde samme preg, så det kan gjerne bli ensformig i lengden, men på en kveld som denne, hvor konsertene var korte og varierte så passet det veldig fint. Noen av sangene hadde en veldig fin oppbygging med ulike elementer. De hadde et stille parti hvor vokalisten omtrent sto alene før bandet gradvis bygget opp sangen og lydnivået til det til slutt nådde et høydepunkt. Bra! Vokalisten pratet også med publikum mellom hver sang, noe som ga konserten et mer personlig preg. Alt i alt var dette også en bra konsert.

Lekende lett

Kveldens tredje konsert var det Don Wild som sto for. Bandets fire medlemmer entret scenen med et smil om munnen, tydelig klar for å spille. De kunne presentere nok en ny sjanger for kveldens publikum, nemlig poprock.

Musikken deres var veldig leken og ganske unik. Vokalisten imponerte stort med sin vokal, og viste på et punkt at stemmen hans har et spekter på hele tre oktaver. Publikum tok godt i mot dette bandet og ga god applaus etter hver sang. Folk danset og hadde det veldig gøy.

En av sangene, Letter, var en storfavoritt blant alle. Den var ny for rundt to uker siden. Den hadde en veldig bra oppbygning med både «fine» partier og «lekne» partier. Vokalisten kunne leke seg med stemmen, og når sangen nådde sitt høydepunkt var det mye skriking på toppen også. En veldig bra låt som har potensiale for å nå langt.

Utover i konserten fikk også bandet bedre kontakt med publikum, og på et punkt vitset vokalisten om at publikum gav ham «stadionvibber». Han viste også evner til å kunne improvisere da trommisen fikk problemer med utstyret. Dette var en veldig god konsertopplevelse.

Dersom denne kvelden hadde vært en konkurranse er det faktisk ingen tvil om at Don Wild hadde stukket av med seieren. Et utrolig bra band som fungerer godt både seg i mellom og sammen med publikum. Ikke nok med at de hadde den beste konserten, så hadde de faktisk de beste bartene også. Alle bandmedlemmene stilte med bart for anledningen.

Energibombe uten like

Kveldens siste band var Hoggormsafari, og de satte virkelig et punktum på kvelden. Her snakker vi energi og lyd på høyeste nivå. I likhet med New Age Disco Boys spiller også Hoggormsafari punk rock. Likevel var det forskjell på de to bandene.

For det første var det få barter i dette bandet. Kveldens barte-taper! Men fra aller første storfe var det «full trøkk» på scenen. Musikken var så høy at det var ubehagelig for ørene. Jeg tror at konsertopplevelsen hadde blitt bedre om volumet var litt lavere. Høyt volum og skjærende lyder er selvsagt for denne sjangeren, men man kan ha høyt volum uten å være redd for å skade hørselen. Derfor trekker det den totale opplevelsen litt ned.

Likevel var det mye bra også. Dette var det første bandet som sang på norsk. Det gav dem et særpreg denne kvelden. Bandet hadde også et veldig bra samspill seg i mellom. Det var god kok på scenen til en hver tid og alle i bandet, bortsett fra trommisen så klart, løp rundt på scenen og blant publikum for å hype stemningen. Det funket veldig bra. Dette var desidert den konserten som fikk publikum mest med seg. Folk hoppet rundt og danset som gale. Fortsatt så var det veldig få publikummere som var tilstede, men de som var der gjorde mye ut av seg selv.

Alt i alt var det fire bra og ganske ulike konserter på Garage denne kvelden. Bartene sto i stil til arrangementet og stemningen var gjennomgående god. Tommel Opp!