Dette kan du gi i farsdagsgave

Publisert:12. november 2016Oppdatert:6. september 2018, 10:07
HJEMMELAGET: Lag et kort og skriv ned hva han betyr for deg. Det skal ikke så mye til for å glede et farshjerte. FOTO: Charleen Vetås

Nå på søndag er det farsdag. Vet du hva du skal gjøre for faren din? 

Som fattig student kan det være vanskelig å gjøre stas på faren sin. Vi lever i et «bruk og kast samfunn» som stadig blir verre, og på spesielle dager som denne, tar de kommersielle kreftene fort over. Hva skal man egentlig kjøpe til den som har alt?

Svaret kan kanskje være å ikke kjøpe noe. Hva med å gjøre årets farsdag om til en aktivitetsdag for familien? Eller kanskje du kan gi din far et gavekort på en tjeneste, som å vaske bilen hans? Det finnes uendelig mange ting som kan glede en far, og her er noen ideer til hvordan du kan gjøre stas på faren din på søndag.  

Dette kan du gjøre for faren din på søndag

Stå opp ekstra tidlig og lag favorittfrokosten hans til ham. Om det så innebærer nybakte rundstykker, kakao laget fra bunnen av og nykokte egg, gjør det!

Vask bilen hans. Følelsen av å sitte seg inn i en nyvasket bil, både på innsiden og utsiden, er uvurderlig.

Bor du i en annen by en ham? Dra hjem på besøk! Det spiller ingen rolle om det er tre dager eller to måneder siden sist du så ham, det er alltid kjekt med besøk.      

Når frokosten er unnagjort er det bare til å fortsette den gode trenden, og lage favorittmaten hans til middag, etterfulgt av favorittkaken til dessert. Dette er hans spesielle dag, så det er bare til å gjøre stas på han hele dagen.

Dette kan du gjøre sammen med faren din på søndag

Værmeldingene melder oppholdsvær og delvis sol på søndag, da kan du ta med deg din far og resten av familien på din lokale fjelltopp. Ta gjerne med dere lunsjen på tur og gjør det ekstra hyggelig.

Har du en fiskeglad far? Dra ut i båten om dere har det, eller til nærmeste fiskested og nyt en deilig formiddag med faren din. Kanskje dere til og med kan nyte dagens fangst til middag?

Sett deg ned og ta en skikkelig god samtale med ham. Be ham fortelle deg historier fra da han var liten guttunge. De fleste liker å mimre tilbake til sine yngre dager, og dess eldre man er, dess hyggeligere er det jo!

Dette kan du gi din far i gave på søndag

En gave trenger ikke å koste noe. Hva med å gi han et gavekort på en koselig kveld? Inviter resten av familien, kle på dere gode og varme klær og gå ut og tenn et bål. En samlingsstund rundt et bål med pølser og marshmallows kan gi dere akkurat den kvalitetstid dere trenger i en ellers travel hverdag.

Julen nærmer seg med stormskritt, og da kan du invitere ham med på et juleverksted der dere lager årets pepperkakehus fra bunnen av. En utfordrende, men koselig aktivitet.

Dersom du, til tross for en stram studentøkonomi, har litt penger til overs så kan du invitere ham med på kino og påfølgende middag ute i byen. Det er ofte slik at fedre spanderer middag på barna sine, så da kan det være hyggelig å snu hjulet og la han bli spandert på.

Du kan også gjøre noe så enkelt som å lage et kort til ham, fremfor å kjøpe et ferdig på butikken. Hjemmelagde ting settes alltid pris på, uansett alder på mottaker og avsender. Skriv gjerne et par setninger om hva han betyr for deg, eller hvorfor du er glad i ham. Det skal ikke alltid så mye til.

Hvis ingen av disse ideene skulle falle i smak, og du absolutt ikke kommer på noe som helst, så sørg hvertfall for å gratulere ham med dagen!