Nok en søvnløs natt for studentene på Fantoft

Publisert:28. oktober 2016Oppdatert:28. oktober 2016, 08:59

Falske brannalarmer har blitt en normal del av hverdagen for beboere ved Fantoft Studentboliger. Opp til flere ganger i løpet av semesteret har studentene våknet opp til brannalarmen midt på natten.

Klokken 05.42 fredag morgen måtte brannvesenet i Bergen nok en gang rykke ut til Fantoft Studentboliger for å sikre at det ikke var noe alvorlig. Dette er riktig nok ikke første gang denne uken da tidligst natt til torsdag og hadde blitt utløst en alarm. I likhet med studentene har de falske alarmene også blitt en normal del av hverdagen til brannvaktene.

 

Brannvesenet kunne fortelle at fredagens hendelse ble utløst av noen som trodde det ville være gøy å trykke på brannalarmen. Hverken brannvesenet eller alle de andre studentene som fikk en brå start på dagen syntes dette var en god spøk.

 
Er klar over problemet
 

SiB kjenner til problemet  med falske brannalarmer, og gjør for øyeblikket det de kan for å fiske det. Bymag har tidligere snakket med SiB om dette i en tidligere sak der mediekontakt Marita Monsen har kommentert på dette.

 

- Brannalarmene er et moment vi har jobbet med over lengre tid. Det finnes en tilbakestillingsknapp i byggene, som studentene kan benytte seg av dersom alarmen blir utløst uten at det er brann.

 

Likevel sier Monsen at det er svært få som vet om denne muligheten, og at det nå jobbes med å informere bedre om dette. Det er blitt sendt ut mail om dette til studentene, men mange føler dette ikke er nok.

 
 

En ukjent feil i systemet?

 

Brannvesenet kan avsløre at alarmen som gikk natt til torsdag ikke var utløst av studentene, men heller en uviss, mest sannsynlig teknisk feil i Fantofts alarmsystemer. Tekniske feil har oppstått opp til flere ganger i løpet av året.

Studentene har og gitt uttrykk for sin frustrasjon på den anonyme student applikasjonen “Jodel”, og mye tyder på at studentene er lei. Her blir det skrevet ting som “Really motherfuckers? Brannalarmen midt på fuckings natta IGJEN? KYS” og “Er den {brannalarmen} ikke ukentlig altså? Ikke 3 ganger pr natt?” Det er tydelig at studentene like mye som brannvesenet er lei og SiB har en stor jobb foran seg for å fikse problemet.