- Nå går vi for sølv!

Publisert:27. oktober 2016Oppdatert:28. oktober 2016, 11:14
Fansen har vært i strålende form for Brann denne sesongen.

Med en nøktern og jordnær trener som grunnmur, har Brann reist seg opp fra asken og vist at de virkelig har noe i toppen av Norsk fotball å gjøre. 

Frilans journalist for Nettavisen Aleksander Losnegård Foto: Aleksander Losnegård
Midstopper på Brann, Jonas Grønner
Roger Lillebøe-Hansen, Leder for Bataljonen

- Før Rosenborg - Odd hadde jeg troen på sølv til Brann. Men med Odd seier der så blir det spennende, men, jo, nei, jo det blir sølv! Brann har igjen Start og Sarpsborg og det er motstand Brann skal klare å ta hånd om, all ære til Sarpsborg for en god sesong, men Brann sin statistikk på hjemmebane tilsier at det blir seier i den også. Nå blir det sølv i Bergen! sier en entusiastisk Alexander Losnegård. Han jobber som frilans journalist for Nettavisen.no og har fulgt Brann tett denne sesongen. 

Etter nedrykket i 2014 og Rikard Norling sin avgang i mai 2015 så måtte storklubben starte fra bunnen av. Nå handlet det om å reise en gammel stolthet i norsk fotball og Lars Arne Nilsen ble hentet fra Hødd for å ta over ansvaret i Brann. Aleksander Losnegård mener at det var et veldig korrekt trekk av Brann. 

-Man hentet en fyr som ikke kommer til å si at vi skal ta gullet med de ressursene som var i Brann. Lars Arne Nilsen gjorde det en trener bør gjøre når ting butter litt imot, han prioriterte det defensive. Han lagde en solid grunnmur, fikk inn solide spillere som egentlig hører hjemme i tippeligaen. Det viktigste var at han fikk laget til å spille som han ville. Det har ikke alltid vært pent, det har ikke alltid vært kjempe underholdende å se på, men det har gitt resultater og det har sakte men sikkert fått entusiasmen tilbake. 

Samhold og kollektiv

Brann spiller Jonas Grønner mener at Lars Arne Nilsen har gjort små enkle grep når det kommer til spillestil. Det som var nøkkelen der var at Lars Arne Nilsen så at Brann slapp inn for mange mål og det han begynte med var å tette igjen bak. Grønner har vært en god bidragsyter i Brann-forsvaret i år og mener at samholdet og ett godt kollektiv er de store faktorene for Brann sin suksess. 

-Den garderoben som er nå er den beste som har vært her mens jeg har vært her. Når vi er i medgang er det mye lettere å drive en garderobe. Vi har en fin miks av typer nå, både ungt og gammel og rutinert. Folk bidrar og byr på seg selv, og vi har det morsomt og gøy sammen, og når vi i tillegg vinner fotballkamper sammen er det ekstra gøy å være i garderoben og rundt laget, forklarer Jonas Grønner. 

Han var med på nedrykket i 2014 og sier at det er mye som har forandret seg siden det. Bergen er en flott by når det går bra for Brann, men ikke fullt så gøy å være her når det går dårlig. Men nå er det fokus på de siste kampene og ikke minst kampen om sølvet. 

- Jeg hadde veldig troen på lørdag, når vi vant. Jeg var sikker på at rosenborg kom til å slå odd, men så vant odd den. Vi har Start borte nå på søndag, vinner vi den har vi medalje. Før sesongen hadde vi gjerne tatt en 3. plass, men når vi har lagt på 2. plass en periode hadde det vært skuffende med noe annet. Men det viktigste er at vi får medalje og Europa League til neste år! sier Grønner 

Bygger sten på sten

Supporterne har stått sterkt bak Brann og har virkelig hjulpet Brann opp på beina igjen. Leder for Bataljonen Roger Lillebøe-Hansen mener uten tvil at det er kollektivet som har dratt Brann opp i toppen av Tippeligaen igjen. Jobben som har blitt gjort med ressursene som var i klubben når Lars Arne Nilsen kom har blitt jobbet mye med og utnyttet til det fulle. Dette har Hansen og Bataljonen stor tro på å har stått bak klubben sin som en fast påle. 

- Vi begynte fra bunnen av igjen og begynte å bygge sten for sten. Når Lars Arne tok over i mai i fjor, lå Brann på 26. plass i norsk fotball og nå ligger vi på 2.plass. Det er klart at man har snudd en del steiner og gjort en del ting annerledes og det er helt klart hatt positiv virkning. 

Nå er har man blanda seg inn i toppen av Tippeligaen igjen og troen på sølv er stor når man er Brann supporter. At Brann til slutt skal klare å karre til seg sølvet har Hansen stor tro på. 

- Selvfølgelig blir det sølv! Neida, men som supporter er det klart at jeg tror vi tar sølv. Men faktisk er det helt åpent, men vi skal spille to kamper som på papiret tilsier at vi har all mulighet til å vinne. Da tror jeg at laget mitt vinner og da tar vi sølv! Men vi kan bomme og andre kan bomme, og da tar vi ikke sølv, men at vi skal ha medalje og helst sølvet er jo det vi håper på.