Fra opprykk til nedrykksstrid

Publisert:10. oktober 2016Oppdatert:12. oktober 2016, 10:46
JUBEL. Malene Møll (t.v.) og Lise Ulleland på Bønes J17 jubler etter å ha kommet til finale i årets Norway Cup. Men den unge troppen sliter med å holde plassen i tredje divisjon for damespillere. Foto:Kvinneidrett.no

Rutinerte spillere ute av laget har gjort nivået i 3. divisjon vanskelig for Bønes.

UNGDOMMER. Fra venstre: Karethe Breiteig, Edith Skaar, Kristina Brudvik og Synne Nordås håper å unngå nedrykk. 15-årige Brudvik er 3.divisjons yngste kaptein.

– Det var tre rutinerte sentrale spillere på forårets opprykkslag, men alle ble gravide, påpeker hovedtrener, Ole Bjørn Brudvik.

Det er uklart hvor mange lag som rykker ned i 3. divisjon kvinner avdeling Hordaland.  Det blir ett eller to lag, avhengig av om Bergen Nord/Hovding beholder sin plass i 2.divisjon.

Nyopprykkede Bønes er sist i øyeblikket, men har startet en sluttspurt som gjør livet utrygt for lagene foran på tabellen. Bønes har et av de yngste lagene i seriesystemet, og kapteinen er bare 15 år.

– Jeg er nok den yngste kapteinen i 3. divisjon. Det var flere på min alder i fjor. Men det er bare kjekt, sier Kristina Brudvik. 

Hun medgir det har vært utfordringer med en spillertropp med gjennomsnittsalder på 17 år.

– Men nå har noen av de rutinerte, som ble gravide i fjor, kommet tilbake. De siste kampene har vi gjort det bra. Jeg tror vi har knekt koden. Så jeg tror og håper vi holder plassen, sier den unge kapteinen.

Talentfabrikk

Bønes er kjent for å ha avlet opp mange talenter, som Kari Forthun (Arna/Bjørnar), og produserer spillere til lag i høyere divisjoner årlig.

– Mange av talentene våre er født i 2002, og har ikke lov å spille damefotball enda, sier trener Brudvik.

Han refererer til J17 laget som ble kretsmester og kom til finale i årets Norway Cup.

– Vår filosofi er å ha flest mulig lengst mulig. Bønes er en breddeklubb, og vi fokuserer på å ha det kjekt. Når talentene er 16-17 år bør de gå videre, sier treneren.

– Vi har ingen ambisjoner om å stige i systemene. Men sannsynligvis blir vi værende i tredje, spår Brudvik.