Søstrene Grene inntar Galleriet

Publisert:23. september 2016Oppdatert:17. oktober 2016, 19:48
KJEDE I VEKST: Den nye butikken på Galleriet er Søstrene Grenes 22. butikkåpning i år. FOTO: Maria Nesse Haugen.

Den danske kjeden åpnet i dag dørene til sin splitter nye butikk i femte etasje.

TROSSER NEDGANGSTIDENE: Alle Søstrene Grene-butikkene Marita Olsen driver har hatt økning i år. FOTO: Maria Nesse Haugen.
STOR ETTERSPØRSEL: – Bergen er et riktig bra sted for Søstrene Grene, forteller administrerende direktør og medeier, Mikkel Grene. FOTO: Søstrene Grene.

Butikken på Galleriet blir den fjerde i Bergensområdet. Det betyr at det nå er like mange Søstrene Grene-butikker i Bergen som i Oslo. Det mener administrerende direktør og medeier, Mikkel Grene, det er marked for.

– Vi opplever at det er mange kunder i Bergen som etterspør vårt konsept, og det er stort potensiale for Søstrene Grene i Norges nest største by. Vi prøver å være der våre kunder ønsker at vi skal være, sier Grene.

Slo til
Ved roret er franchisetaker Marita Olsen. Hun driver også to andre Søstrene Grene-butikker i Bergen, i tillegg til en på Horisont kjøpesenter på Nyborg, og på Amfi Sogningen i Sogndal. Hun forteller at det er krevende å finne passende lokaler.

– Det kreves ganske mange kvadratmeter og en sentral plassering. Å komme inn på Galleriet er så å si umulig, da det er ingen butikker som legger ned. Så når sjansen først bød seg, måtte vi slå til, sier Olsen.

Tett plassering
Rett over gaten fra Galleriet ligger Xhibition. Der har Søstrene Grene allerede vært i fem år. Administrerende direktør Mikkel Grene tror ikke Xhibition vil ha betydelig negativ effekt av den nye butikken.

– Vi opplever normalt ikke omsetningskannibalisering når vi åpner butikker tett på en annen. Både Galleriet og Xhibition er to meget sterke sentere, sier Grene.

Olsen er enig i at den tette plasseringen av butikkene ikke er av stor betydning:

– Det er tross alt et helt annet senter enn Xhibition, men også en annen kundegruppe.

Hun forklarer videre at varene vanligvis blir raskt utsolgt på Xhibition, men at liten lagerplass begrenser hvor mye og ofte de kan ta inn. Hun ser derfor behov for en ny sentrumsbutikk.

Flere butikker
Men det stopper ikke der. Olsen ser for seg en eller to butikker til i Bergen, men forteller at det ikke blir flere i sentrum. Mikkel Grene bekrefter denne visjonen.

– Vi har flere steder i kikkerten, men kan ennå ikke offentliggjøre noe.