Premiereklar bergenser

Publisert:30. september 2016Oppdatert:27. oktober 2016, 16:46
ROMEO OG JULIE: Magnus Emaka Einang og Embla Skogedal Bergerud under prøvene i Grieghallen

Med en vikarierende Romeo og en bergensk Julie, er Nasjonalballetten UNG og Kingwings Crew klare for Grieghallen.

Nasjonalballetten UNG og breakegruppen Kingwings Crew har startet høstens turné. I kveld braker det løs når premieren finner sted i Grieghallen. En av verdens mest berømte kjærlighetshistorier, skrevet av Shakespeare, skal fortelles gjennom dans.

De tre første forstillingene av «Nasjonalballetten UNG versus Kingwings: Romeo og Julie» har allerede funnet sted på Operaen i Oslo. Der ble forestillingene gjort om til prøveforestillinger fordi danseren som skulle spille Romeo ble skadet én uke før premieren. Da ble det bestemt at Magnus Emaka Einang (29) fra Kingwings Crew skulle hoppe inn i rollen.

– De fant ut at jeg var kapabel nok til å plukke opp koreografien til forestillingen, forteller Einang, som nå vikarierer som Romeo.

På hjemmebane

For Embla Skogedal Bergerud (22) blir forestillingen i Bergen ekstra spesiell. Hun har både fått hovedrollen som Julie, i tillegg til at premieren holdes i hennes egen hjemby.

– Det blir gøy å komme hjem til Grieghallen og Bergen. Jeg skal ikke bare hjem, jeg skal faktisk danse her, sier den skarrende bergenseren.

Bergerud flyttet til Oslo som 15 åring for å danse ballett. Hun synes det å danse for Nasjonalballetten UNG på Operaen er stort i seg selv, uavhengig av hvilken rollen man har i en forestilling. Totalt er det elleve ballettdansere med i forestillingen. Fem jenter og seks gutter fra både inn- og utland.

– Vi er jo ikke så veldig mange, så alle blir veldig synlige på scenen. Men det å få lov å være Julie er stort og spennende, innrømmer Bergerud.

Forventninger

Det er to spente og forventningsfulle dansere ByMag snakker med. En av dem har tidligere erfaring fra scenen i Grieghallen, den andre har ikke.

– Det begynner å bli en stund siden jeg danset her nå, så det skal bli gøy å komme tilbake igjen, sier Bergerud.

Hun vet at det vil sitte kjentfolk i salen på premieren. Familien har sett henne danse på denne scenen før hun flyttet til Oslo. Einang er derimot spent på publikum.

– Jeg har ikke vært i Grieghallen før, så dette her blir min første gang. Jeg ser veldig frem til å opptre på en så stor scene, og føle energien til Bergen.

Videre kan han fortelle at han har hørt fine ting om brosteinsbyen. Bergerud vet derimot hva hun går til når hun setter føttene på scenen. Likevel er nervene der.

– Jeg gleder meg, men er selvfølgelig nervøs. Sånn er det med alle forestillinger.