Klare for å overraske fansen

Publisert:21. september 2016Oppdatert:26. september 2016, 22:59
LOVER NYE OG GAMLE LÅTER: Førstkommende fredag kl. 22 spiller Major Parkinson i Bergens musikkhule. – Det er en helt egen atmosfære og stemning der som ingen andre plasser i landet kan konkurrere med, sier bandet. Fra venstre: Jon Ivar Kollbotn, Eivind Gammersvik, Lars Christian Bjørknes, Claudia Cox og Sondre Veland. Øystein Bech-Eriksen og Sondre Skollevoll var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Singelaktuelle Major Parkinson har gjennomgått en stor forvandling musikalsk og visuelt. Nå skal det nye materialet vises frem.

Nytt lydbilde

7. oktober slipper Bergens-baserte Major Parkinson sin nye singel, «Madeleine Crumbles». Dette blir bandets første singel fra det kommende albumet som ventes til våren. Med seg på vokal har bandet sitt nye medlem Claudia Cox i tillegg til Linn Frøkedal fra bandet «The Megaphonic Thrift» og canadiske Megan Kovacs fra «Bow to each other».

Ifølge Major Parkinson kan fansen forvente seg en betraktelig mer orkestrert låt enn det som det progressive rockebandet tidligere har laget.

– «Madeleine Crumbles» er spilt inn med 16 instrumenter, blant annet saksofon, fiolin, cello, marimba og franskhorn, for å nevne noe. Selv om det ikke er pop, er det kanskje det nærmeste vi har laget en pop-låt, forteller vokalist Jon Ivar Kollbotn.

Fredag skal den nye musikken testes ut på publikummet i Hulen, før Oslo og John Dee står for tur neste uke.

– Jeg tror kanskje at enkelte vil få en sjokk-opplevelse av den nye singelen, spesielt fordi den er så lite gitar-basert, sier vokalisten.

– Et litt egoistisk album

For de som tar turen til Hulen på fredag, frister bandet med gratis singel. Dette blir første smakebit fra bandets fjerde studioalbum.

Major Parkinson beskriver sitt nye album som mer helhetlig og ekstremt i form av å tøye strikken enda lengre innenfor ulike sjangre.

– Vi kan kanskje si det sånn at denne platen blir litt egoistisk fordi den er laget for vår egen forlystelse. Men vi håper jo at folk vil like den selvfølgelig, og planlegger også å utgi flere singler som ikke kommer med på albumet, forteller bassist Eivind Gammersvik.

«Nytt» band

Bandet har de siste to årene gjennomgått en stor utskiftning. Foruten Jon Ivar Kollbotn, Eivind Gammersvik og pianist Lars Christian Bjørknes, er bandet helt nytt.

Med seg har de fått australske Claudia Cox på fiolin og vokal, Øystein Bech-Eriksen på gitar, Sondre Veland på trommer og Sondre Skollevoll på gitar og synth.

Da de tidligere bandmedlemmene sluttet i 2014, ga dette bandet muligheten til å starte på nytt, både visuelt og musikalsk. Et eksempel på dette er at de nå har inkludert en fiolinist i bandet.

– Vi var på utkikk etter en fiolinist som hadde litt erfaring utenfor det klassiske, og som ville prøve nye ting. Vi fant noen live-klipp av Claudia, og elsket stilen hennes. Ikke bare er hun veldig flink, men hun er også en veldig interessant karakter, noe som også er viktig for live-uttrykket vårt, forteller Kollbotn videre.

De nye medlemmene har også bidratt til at bandet har fått et helt nytt kontaktnett, noe som har resultert i et utvidet lydbilde.

– Nå bruker vi anledningen til å leke litt med nye elementer vi ikke har fått prøvd tidligere. Det føles vitalt og nytt, og gir en følelse av at alt er mulig musikalsk sett, forteller pianist Lars Christian Bjørknes.

Planlegger turné

I kjølvannet av plateslippet til våren, planlegger bandet en turné til sommeren.

– Vi har fått utfolde oss i studio i to år nå, så vi gleder oss til å vise det frem, fortsetter Bjørknes.

– Hvordan tror dere fansen vil reagere på det nye uttrykket?

– Det er alltid vanskelig å forutse. Samtidig kan man ikke helt forholde seg til hva andre måtte mene. Man må lage det slik en selv ser det for seg, så får folk like det eller ikke. Hvis noen hater det, så er egentlig det litt fint. Da har det i hvert fall betydd noe, sier gitarist Eivind Gammersvik.