Byens beste taco er kåret

Publisert:30. september 2016Oppdatert:17. oktober 2016, 19:47
VINNERNE: Cecilie Kirkebø og Edwin Rivas Lopez tror de vant på grunn av kreativiteten. FOTO: Maria Nesse Haugen

Teamet fra Kitchen and Table skal til finalen i taco-NM.

VINNERTACOEN: Med lokal sjøkreps og tortilla laget av svart bønnepuré gikk Kitchen and Table helt til topps. FOTO: Maria Nesse Haugen

Etter tre år med suksess for taco-NM i Oslo arrangerte Arla Foods og Apetina i år delfinaler i Bergen, Trondheim og Stavanger.

– Interessen for taco i seg selv er populært, og vi ønsker å inspirere folket til å ta fredagstacoen til nye høyder, sier dommer Christel Jørgensen fra Arla Foods.

I delfinalen i Bergen var Kitchen and Table, Los Tacos og La Taqueria representert. De hadde 40 minutter på å forberede sin beste taco.

Jørgensen, og meddommer Florian De Leersnyder fra Apetina, forteller at de vurderte deltagernes bidrag ut ifra smak, innovasjon, presentasjon og helhetsinntrykk. 

Ikke «fredagstaco»
Teamet Cecilie Kirkebø og Edwin Rivas Lopez stakk av med seieren om byens beste taco. De representerer restauranten Kitchen and Table.

– Tacoen vår skiller seg ut, og er inspirert av meksikansk streetfood. Vi har brukt lokal sjøkreps og laget tortilla av svart bønnepuré, sier Lopez.

På spørsmål om hva som er deres viktigste ingrediens, er ikke vinnerne i tvil. Det er tortillaen. Men det er lang vei fra vinnertacoen til den tradisjonelle norske fredagstacoen.

– Det er et helt annet konsept, og vil nok bryte med hva de fleste nordmenn kjenner som taco, sier Lopez.

«Norges beste taco 2016»
NM-finalen arrangeres i Oslo 4. november, der vinnerne fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim skal kjempe om tittelen «Norges beste taco 2016»

– I tillegg til å kunne smykke seg med tittelen er det en hovedpremie på en verdi av 25 000 kroner, forteller Jørgensen.

Foreløpig er det kun et Norgesmesterskap, men Jørgensen kan avsløre at de har store planer om utvidelse fremover.