Bergensjenter i landslagstroppen for første gang

Publisert:15. september 2016Oppdatert:27. oktober 2016, 10:57
GOD START. Amalie Eikeland og Vilde Bøe Risa fra Bergen håper på spilletid i de kommende EM-kvalifiseringskampene for Norge etter gode treninger. FOTO: Norges Fotballforbund.

Duo fra Arna-Bjørnar var med når Norge møtte Kasakhstan i EM-kvalifiseringskamp i går kveld. Les hva de tenkte før kamp.

– Det er veldig spennende og lærerikt å være med for første gang, skriver landslagspiller i fotball, Amalie Eikeland, som til daglig spiller i Toppserieklubben Arna-Bjørnar.

Hun og kaptein på Arna-Bjørnar, Vilde Bøe Risa, er begge med på A-landslagssamling for første gang i disse dager.

– Det er et høyere nivå og hele opplegget ligger til rette for at vi skal prestere best i både trening og kamp

Håper på innhopp

Eikeland er skeptisk til at hun vil få spilletid mot Kasakhstan i kveld, men håper på noe spilletid allerede i neste kamp mot Israel på mandag.

– Det hadde vært veldig kjekt å få prøve seg i kamp, men jeg tror ikke det blir i den første kampen, skriver hun.

Bøe Risa forteller at hun derimot håper å få ett innhopp i dag, eller i kampen mot Israel.

– Det er vanskelig å si hvor store sjansene mine er. Det hadde vært veldig kjekt med litt spilletid for å få vist hva jeg er god for, mener hun.

Landslagssjef Roger Finjord, skriver i en melding til ByMagasinet at både Eikeland og Bøe Risa har klart seg godt på samling.

– Det er flott å se at de kommer inn og tør å bruke sine ferdigheter, forteller han.

Han skriver videre at alle som er i troppen vurderes i forhold til spilletid.

Mål om topp 6 – plassering

Hjemme i Bergen venter en tøff høstsesong for Arna-Bjørnar som foreløpig ligger på en 8. plass i Toppserien.

­– Høstsesongen til Arna-Bjørnar tror jeg kan bli veldig bra. Vi gjorde en god prestasjon mot Avaldsnes i forrige kamp og jeg håper vi forsetter i det sporet, forteller kaptein Bøe Risa.

– Vi er en veldig motivert tropp som ønsker å hele tiden yte sitt beste på fotballbanen. I Arna-Bjørnar har vi som mål å bli topp 6, fortsetter hun.

Vil etablere seg på landslaget  

Begge forteller at de har blitt tatt godt i mot av de eldre spillerne på landslaget, der de kjente flere av spillerne fra før.

– Det er et høyere nivå og hele opplegget ligger til rette for at vi skal prestere best i både trening og kamp, forteller Eikeland om sin første landslagssamling.

Begge forteller nå at de ønsker å etablere seg på landslaget.

– Det er selvfølgelig et mål å få prøve seg på flere samlinger med A-landslaget når jeg først er kommet med på en samling, forteller Eikeland.