Ti grunner til Norge-seier

Publisert:12. november 2015Oppdatert:16. november 2015, 18:22
MÅLFARLIG: Markus Henriksen er i form og har sanket flust med målpoeng i Nederland.

Hele nasjonen forventer seier på Ullevaal i kveld. Her er ti grunner til at Norge innfrir forventningene.

1. Fort Ullevaal – Norge har ikke tapt på hjemmebane i 2015. Entusiasmen er tilbake og billettene ble revet bort på kort tid.

2. Defensiv trygghet – Kun to baklengsmål på de seks siste kampene er en imponerende statistikk. Begge kom borte mot Italia. Midtforsvarsduoen Hovland/Forren har virkelig funnet tonen og Nyland er sikkerheten selv bakerst.

3. Formspillere – En rekke av Norges spillere har vist svært god form på klubblaget den siste tiden. Moi Elyounoussi og Marcus Pedersen har briljert i Tippeligaen, Alexander Tettey har fått bære kapteinsbindet i Norwich og Markus Henriksen har sanket flust med målpoeng i Nederland.

4. Bredde – Det er få usikre plasser i startelleveren, men det er ikke nødvendigvis negativt. For på benken finnes det svært gode alternativer som kan komme inn og endre kampbildet. Martin Ødegaard, Pål André Helland, Moi Elyounoussi og Marcus Pedersen er alle potensielle matchvinnere offensivt.

5. Ung rutine – Norge kan starte med en oppstilling der ikke en eneste spiller er over 30 år. Likevel har spillere som Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Jo Inge Berget og Omar Elabdellaoi etter hvert erfaring fra spill i store, viktige kamper med mye på spill.

6. Godt tak på Ungarn – Historisk sett har Norge gjort det bra mot Ungarn. Vi må helt tilbake til 1981 sist Ungarn slo oss. Forrige gang lagene møttes var på Ullevaal i 2007, da Norge vant hele 4-0.

7. U21-effekten – Ti av spillerne som tok bronse i U21-EM Israel er med i troppen mot Ungarn. Spillerne kjenner hverandre godt og har opplevd suksess sammen med flagget på brystet. Det skal ikke undervurderes.

8. Kulden – Yr.no melder om minusgrader på Ullevaal i kveld. Det er forhold de norske spillerne er godt vant til – vi liker i alle fall å tro at det er en fordel.

9. Selvtillit – Norge avsluttet gruppespillet sterkt og har fått nyvunnet selvtillit og tro. Ungarn derimot slet seg til en seier hjemme mot Færøyene og tapte 3-4 borte mot Hellas.

10. Heldig trekning – I de to tidligere playoff-oppgjørene mot Spania og Tsjekkia var Norge svært uheldig med trekningen. Denne gang fikk vi motstanderen alle håpet på. Dette er et lag Norge skal slå over to kamper. 16 års ventetid bør snart være over!