Tegneduell for veldedighet

Publisert:20. november 2015Oppdatert:22. november 2015, 13:29

Kreativiteten går i høygir. På på tredve minutter skal det tegnes og males så blekket spruter. Velkommen til tegneduell på No Stress.

Tegner for veldedighet
Seks deltakere kjemper om den gjeve prisen for beste tegning eller maleri. To og to møter de hverandre og tegner ut ifra tema som publikum velger. Seierherren kåres med desibel på applaus. Bildene selges etterpå til inntekt til et barnehjem i Filippinene.

- Det er en gøy kveld der folk kan tegne og vise seg frem, sier Vetle Nes O’Shaughnessy.

O’Shaughnessy er hjernen bak det nye konseptet, og tok det med seg fra England der han studerte illustrasjon.

- Der arrangerte vi såkalte «Illustration Showdown». Konseptet var kjempebra, så da jeg foreslo det for kollegaene her på No Stress var de veldig positive, sier han.

På No Stress på tirsdag er det så fullt at konkurrentene må sloss om plassen med publikum.

Vanskelig å få kontakter
O’Shaughnessy mener det er vanskelig å komme i kontakt med likesinnede. Han håper nå at Tegnetirsdag kan bli et sted der illustratører, tegnere og malere kan møtes og utveksle ideer og inspirasjon.

- Tegnemiljøet i Bergen er på vei opp, men det er fremdeles vanskelig å få vist seg frem, sier han.

Kunstneren og tegneserieskaperen Kim Holm deltok som duellant på tirsdagens match. Nå vil O’Shaughnessy prøve å trekke flere store navn til duellene.

- Jeg har vært i samtaler med Birgers Oterutleie, og har masse folk som jeg skal kontakte. Det gøyeste hadde vært å få tak i folk fra BART, Dolk eller kanskje Kristoffer Nilsen, sier han.

- Så ambisjonene er høye?

- Ja, så klart det!

Verdt en 500-lapp
Runde to er godt i gang med Kim Holm mot Trine Helen Sjelrup, og temaet er «Levende hår og skjegg». Holm går løs med malepenselen og jobber seg fra skyggene til konturene. Sjelrup gjør det motsatte. Hun forteller venninnene hvor nervøs hun er, men lar seg etterhvert bli mer oppslukt av arbeidet. Et medusa-aktig ansikt blir til på Holm sitt lerret. Blomster og lyse farger dekker Sjelrup sitt. Til slutt er det nykommeren som går av med seieren. Ett av de andre bildene blir solgt, hvor inntektene går til et barnehjem i Fillipinene. O’Shaughnessy er storfornøyd med kvelden.

- Jeg er dritfornøyd med tegnerene. Det er absolutt sånn at vi kan forsvare å ta 500 kroner for et bilde, sier han.