Ny supporterklubb i byen

Publisert:24. november 2015Oppdatert:26. november 2015, 20:30

– Vi skal være en sosial forening for Arsenalsupportere i Bergen, det er det som er målet.

Tirsdag kveld hadde over 20 engasjerte fotballsupportere funnet veien til tredje etasje på Bryggen Nightclub. Der stiftet de i går en klubb for Arsenalsupportere i Bergen.

– Det er litt artig og spesielt, for det er noe vi har jobbet for en stund. Så det er godt å ha kommet i gang og ha startet arbeidet, kunne leder for nyoppstartede Arsenal Bergen, Stein Arild Longberg, fortelle etter endt signering av stiftelsespapirer.

Dermed var den nyeste supporterklubben Arsenal Bergen et faktum og Longberg sammen med nestleder Frode Hansen mener de nå får dekket et behov de mener har vært i Bergen.

– Når vi har samlet oss på kamp så har det vært ganske dårlig med folk, og når vi sitter her og er færre enn supporterne til Tottenham, det er en skam i seg selv.

Startet på facebook

Arsenal Bergen startet opprinnelig ved at leder Longberg laget seg en gruppe på facebook hvor han, broren og noen venner og bekjente skulle kunne dele tanker og meninger om spill og kamper. 

– Det var sånn det startet, også lot jeg det egentlig bare gruppen ligge noen uker. Når jeg da gikk inn igjen på facebook for å se, så var vi 90 medlemmer.  Nå er vi snart 600. Og nå er vi her og stifter en offisiell klubb.

Supporterklubber for fotballag i premiere league har blitt mer og mer en greie i Norge. Det tror både Longberg og Hansen er fordi nordmenn i dag er ekstremt glad i engelsk fotball.

– Så og si alle premier league-klubbene har en norsk supporterklubb, uansett størrelse. Du har United som har Red Devil som ble startet her i Bergen og som i dag er kjempestor. Så det er et behov for det, for det er så mange som er interessert i det. 

Skal være sosiale

– Hovedfokus er at vi skal samle folk og lage et tilbud for Arsenalsupportere i Bergen. Det er det som er greien. Så får vi ta det som det kommer. 

– Hva håper dere å få til med klubben?

– Vi ønsker å få til fellesturer, få til julebord og samlinger når det er cupfinaler eller andre ting. At vi kan lage arrangementer og kanskje i tillegg få besøk av disse gamle heltene som kan fortelle røverhistorier. Det er det som er målet.

– Vi skal være en sosial forening for Arsenalsupportere i Bergen.