Må bli mer stabile

Publisert:25. november 2015Oppdatert:28. november 2015, 10:42

Tertnes har tatt juleferie som serieledere. Så langt har viljen vært nøkkelen til suksess, men skal det fortsette må de bli mer stabile i prestasjonene. 

Det har vært mange store overraskelser fra det yngste laget i GRUNDIGligaen. Med en snittalder på 20 år og mange nye, uerfarne spillere var det få som hadde troen på laget før seriestart. Ikke en gang Tertnes hadde høye forventinger til seg selv og satt seg topp fem som målet for sesongen. Nå har de motbevist både seg selv og alle andre.

To av de største overraskelsene var seirene mot Glassverket og Byåsen. To lag som av ekspertene var spådd en høy plassering i seriespillet og som få forventet at Tertnes skulle klare å ta poeng fra. Sesongens beste kamper. Det meste klaffet, både i forsvar og i angrep.

Men det som virkelig har sanket poeng for Tertnes så langt i sesongen er viljen i laget. Det er viljen som har snudd kamper, reddet poeng og ført laget helt til toppen av tabellen. Det laget har manglet på ferdigheter har de tatt igjen i knalltøff jobbing. De har kjempet for hver eneste ball, gitt juling og fått juling.

En av de viktigste spillere har vært VM-klare Stine Skogrand. Med 53 mål på åtte kamper har hun vist seg landslagsplassen verdig. I motsetning til en del andre venstrehendte spillere har Skogrand også fantastiske kvaliteter bak i banen. Hun har vært en gigant for Tertnes så langt.

Også keeper Marie Davidsen har vært avgjørende for Tertnes. Hun er en av GRUNDIGligaen beste målvakter og hennes klare styrke er at hun leverer når det trengs som mest. En skikkelig matchvinner.

Skal Tertnes også være serieleder i mai er det flere ting de må jobbe med. De må bruke linjespilleren mer. Nejira Skrbo og Caroline Jakobsen har scoret til sammen 15 mål på ni kamper. Flere kamper går de målløse av banen. Alle linjespillerne var nye på laget før sesongen og det tar tid å bygge opp samspill og tillitt. Men skal de kjempe i toppen må linjespillerne bli mer involvert.

Stabilitet er nøkkelordet for vårsesongen. Det svinger for mye i kampene. Toppnivået er det klasse over, men bunnivået er for lavt. Nå som de har spilt noen kamper og fått litt selvtillit bør de klare å spille på et jevnere nivå i 60 minutter.