Du kan bidra til å gi asylsøkere en fin julefeiring

Publisert:30. november 2015Oppdatert:30. november 2015, 21:09
STOR JULEFEIRING: Kristent Interkulturelt Arbeid inviterer innvandrere og asylsøkere i Bergen til en hyggelig julefeiring, og ber om donasjoner fra lokalbefolkningen i Bergen. Dette bildet er tatt på fjoråret julefeiring.

Kristent Interkulturelt Arbeid begynte tradisjonen med å invitere asylsøkere og innvandrere på julefeiring. Nå er det igjen klart for gave- og julebakstdugnad blant bergenserne.  

- Det begynte for fire år siden, da Hallgeir Berge inviterte folk fra asylmottaket hjem til seg på julefeiring. Siden det har det blitt en tradisjon, sier Malin Kleppe i Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA).

Hun og resten av foreningen steller istand julefeiring med pinnekjøtt, risengrynsgrøt og gaver donert fra lokalbefolkningen.

- Vi ville ha et fellesskap for asylsøkere i julen, sier hun.

Berge, Kleppe og de andre i KIA er nå klar for å gi enda flere asylsøkere en strålende julefeiring. Andre desember åpner de dørene på forsamlingsstedet «Betlehem» for donasjoner av gaver og julebakst som skal gå til feiringen 29. desember. Kleppe forventer mange bidrag i år.

Det kommer folk fra alle mulige religioner, og vi synes det bare er fint. Julefeiringen er et samlingspunkt for asylsøkere

- Julen er sesongen for å gi, og jeg ser en veldig positiv trend med at lokalbefolkningen gjerne vil bidra.

Ulike religioner velkommen
Kleppe mener den økende strømmen asylsøkere gjør et slikt initiativ enda viktigere nå.

- Det gjør julefeiringen vår mye mer aktuell, og det kan se ut til at den må bli litt større enn før, sier hun.

Siden feiringen ble en tradisjon har antallet gjester økt fra noen titalls til over hundre. Mange av gjestene er kristne eritreere, men Kleppe understreker at folk fra andre religioner også er velkommen.

- I det siste har det også blitt flere syrere og afghanere. Det kommer folk fra alle mulige religioner, og vi synes det bare er fint. Julefeiringen er et samlingspunkt for asylsøkere, sier hun.