1 743 flere arbeidsledige på ett år

Publisert:9. november 2015Oppdatert:12. desember 2017, 07:30
NAV: Bildet er fra Dagskonferansen om partnerskapet i NAV-kontorene i april i år.

Tall fra NAV viser at arbeidsledigheten økte tredje mest i Hordaland. Øverst på lista troner Rogaland fylke.

I slutten av oktober kom de nyeste tallene om arbeidsledighet i Norge fra NAV. publisert på nav.no skriver de selv at bare i oktober ble hele 2.100 flere arbeidsledige ifølge de sesongjusterte tallene.

– Økningen i oktober er den største vi har sett så langt i år. Den er fortsatt sterkt oljedrevet, og rammer først og fremst Vestlandet, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i pressemeldingen.

Rogaland, Møre og Romsdal og Hordaland er de fylkene hvor det er størst prosentvis økning i ledigheten. 

12.000 arbeidssøkere

I Rogaland er tallet nå oppe i 10.273 helt arbeidsledige, som er en 79 prosent økning fra i fjor. Så kommer Møre og Romsdal med 3.782 helt arbeidsledige, en 35 prosent økning.

Like bak finner vi Hordaland med 8.039 helt arbeidsledige med en nesten like stor økning i prosent, på hele 28 prosent.

Ifølge NAV Hordaland er det for øyeblikket over 12.000 arbeidssøkere i Hordaland, fordelt på helt ledige, delvis ledige og personer på tiltak.

Fylkesdirektør i NAV Hordaland, Anne Kverneland Bogsnes sier i en egen at de har tatt flere grep for å møte den økende ledigheten.

– Vi har nær doblet bruken av tiltaksplasser for ordinære arbeidssøkere, og samarbeider tett med bransjeorganisasjoner og de virksomhetene som er hardest rammet. 

Minst ledighet i øst

Bruttostatistikken for arbeidsledighet per kommune ut ifra tall fra oktober 2015 viser at det i Hordaland er størst ledighet i kommunene Austrheim, Radøy, Lindås, Fjell, Sund og Stord, hvor over 6 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige eller mottar tiltak for arbeidsledighet.

Best står det til i Masfjorden, Voss, Ulvik, Eidfjord, Ullensvang, Jondal og Austevoll, hvor under 2 prosent av arbeidsstyrken er arbeidsledighet.

Av bydelene i Bergen er det Årstad som kommer verst ut i statistikken, med 4-5 prosent av arbeidsstyrken arbeidsledig, mens Ytrebygda, Fana og Fyllingsdalen 2-3 prosent.